torstai 1. joulukuuta 2011

JOULUKALENTERI 1.

Tunnetko minut?

A) Lepo minut orreltani otti, saatteli luo akkunan ylhäisen. Avasi ikkunan suljetun, päästi irti jaloista mun. Ensimmäisenä kodistani kohosin, uuden taivaan sineä päin. Yksin ilmassa kiertelin, kaartelin, siipiäni vahvistaen. Allani vedet vellovat kauan mä näin, siksi lentelin edes takaisin kaukana pesästäin, kunnes vihdoin turvatun levähdyspaikan sain, sinne kaverinikin myöhemmin hain. (3 pistettä)

B) Ensimmäisenä kiertelin, kaartelin kummissain, kun levähdyspaikkaa kauan mä hain. (2 pistettä)

C) Nimeni liitetään, myös hiuksiin upeisiin. (1 piste)

Pitäisitkö itse kirjanpitoa pisteiden kertymisestä, kun seuraat joulukalenterini arvoituksia ja kysymyksiä. Ilmoita sitten lopuksi pistemääräsi pientä joululahjaa varten. Lisäksi kaikkien joulukalenterin kommentoijien kesken arvotaan yllätyspaketti. Ottakaa lapset ja nuoret mukaan joulukalenterin seuraamiseen! Hyvää ja mielenkiintoista joulun odotusta, kaikille!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Korppi lähtee vedenpaisumuksen jälkeen tunnustelemaan Nooan arkista maailmaa.
Sanotaan myös korpinmustat hiukset.
Olikohan joulukalenterin ensimmäisen luukun arvoitus tämä!
Raija

Paavo Hautala kirjoitti...

Kyllä oli. Korppi eli kaarne oli ensimmäinen lintu, jonka Nooa lähetti arkista tiedustelumatkalle, tutkimaan, oliko vesi laskeutunut riittävästi.
Nooan nimi merkitsee lepoa.
Tiedätkö mitä muuta hyvää korpit ovat tehneet?
Millä tavalla korppi on joulun lintu?

Anonyymi kirjoitti...

Oon miettinyt: Millä tavalla korppi on joulun lintu?
Kukahan osaisi vastata, minä en keksi vastausta.
Helena S

Paavo Hautala kirjoitti...

Katso 1. Moos. 8:4-7 Nooa päästi korpin lentoon 10.12. kun lasketaan Raamatussa ilmoitetut päivät ja kuukaudet, meidän kuukausiemme mukaan. Kuukaudet eivät kuitenkaan välttämättä olleet samassa järjestyksessä kuin meidän nykyiset kuukautemme. Israelilaisilla on tänäkin päivänä oma kalenterinsa, jossa on sekä uskonnollinen että siviilikalenteri. Vuosi vaihtuu eri tavalla kuin meidän kalenterissamme. Ajatus joulun linnusta tuli minulle mieleen tuosta 10.12. päivästä.
Mietin myös sitä, että korppi julistaa evankeliumia. Se valittiin ensimmäisenä airueena suorittamaan tärkeää tehtävää, vaikka arkissa olisi ollut paljon kauniimpiakin lintuja tähän tehtävään. Korppi on vaatimaton lintu ja sen äänikään ei ole kovin suloinen. Se katsottiin kuitenkin arvolliseksi hoitamaan tärkeän tehtävän. Kun tein tätä arvoitusta, ajattelin Maria Magdaleenaa, jota ei pidetty kovin suuressa arvossa hänen menneisyytensä tähden, mutta joka tuli kuitenkin valituksi ensimmäiseksi airueeksi, ylösnousemussanoman julistajaksi. Korppi ja Maria Magdaleena edustavat molemmat uuden alun sanansaattajia, jotka julistavat evankeliumia ja Jumalan rakkauden ilosanomaa. Korpit valittiin myös ruokkimaan profeetta Eliaa. Jumala voi käyttää korppia ihmeellisellä tavalla. Korppi on ilmeisesti viisas lintu.