keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Säkkipukuiset todistajat

Nimi: Paavo - 04.10.2008 14:35
Säkkipukuiset todistajat!
Olipa mukava lukea Seijan rohkea kannanotto kahteen säkkipukuiseen todistajaan. Katsoin nuo tekstit varmistaakseni, että tarkoitit Eenokkia ja Eliaa, joilla molemmilla oli erikoinen kokemus. He pääsivät kuolemaa maistamatta taivaaseen. Malakiassa sanotaan, että "Ennen kuin tulee Herran päivä, suuri ja pelottava, minä lähetän teille profeetta Elian. Hän kääntää isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet isien puoleen. Silloin en tuomitse maata perikatoon, kun tulen" (Mal. 3:23,24). Ovatko säkkipukuiset todistajat Eenok ja Elia?

Säkkipukuiset todistajat täyttävät määrätyn profeetallisen aikajakson, joka on jo täyttynyt historiassa. "Minä annan kahdelle todistajalleni tehtäväksi julistaa sanaani säkkivaatteseen pukeutuneina tuhat kaksisataakuusikymmentä päivää" (Ilm. 11:3). Ajanjakso 1260 päivää on sama ajankohta, joka on mainittu edellisessä jakeessa 42 kuukautta. Danielin kirjassa on myös mainittu tämä ko. ajanjakso sanoilla "aika, kaksi aikaa ja puoli aikaa" (Dan. 7:25; 12:7). Ilm. 12:14 sanoo ajan "vuosi, kaksi vuotta ja puoli vuotta". Siis kolme ja puoli vuotta. Profetioiden aikaa koskevat ennustukset avautuvat kun käytämme Raamatun antamaa "mittakaavaa". Yksi päivä vastaa yhtä kirjaimellista vuotta. Kaikissa profetioissa periaate 1 pv = 1 vuosi pitää paikkansa.

Kaksi todistajaa julistivat Jumalan sanaa säkkivaatteeseen pukeutuneina 1260 vuoden ajan. Tämä ajanjakso on paavikunnan yhtäjaksoinen valtakausi 530-luvulta 1790 luvulle. Tuona aikana Raamatun kirjoituksia kyllä käytettiin, mutta ne olivat "säkkivaatteisiin" verhoutuneina. Keskiajan kirkko verhosi Jumalan sanan kieleen, jota tavallinen kansa ei osannut lukea. Kieli oli latina. Latinan kieli verhosi sanan tavalliselta kansalta säkkivaatteen tavoin. Lisäksi niitä, jotka vastoin määräyksiä lukivat pyhiä kirjoituksia ja opettivat muita ihmisä ilman kirkon valtuutusta, vainottiin ankarasti. Jumalan sanassa oli kuitenkin myös tuona aikana jumallallinen voima ja kirjoitukset täyttyivät.
Vanha- ja uusitestamentti ovat nuo kaksi todistajaa, jotka todistavat Jumalasta ja Jeesuksesta. Kysymyksessä ei siis ole kahdesta ihmisestä, jotka todistavat vaan Raamatusta, jossa on kaksi todistajaa, VT ja UT. Kaikki pimeän keskiajan kristityt, jotka todistivat Jumalasta ja hänen tahdostaan ja totuudestaan 1260 vuoden aikana henkensä uhalla olivat näitä "säkkipukuisia" todistajia. Säkkipuku oli Raamatussa surun ja katumuksen vertauskuva.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kovin on Adventistinen selitys...
Raamattu sannoo, että heidän ruumiinsa on kolmen päivän ajan kaikkien
katseltavana... sitten tulee elämän henki

Kyllä Raamattu pitää lukea niin kuin se on kirjoiettu
nämä vertauskuvatulkinnat ovat kuin mielikuvituksen rajatonta leikkiä

Kohta nuo säkkipukuiset tulevat!!! ja sitten Paavokin uskooo!

Paavo Hautala kirjoitti...

Huomaa, että Ilm. 11:4 selitetään mitä nämä todistajat ovat, jotka ovat pukeutuneet säkkipukuihin. "Nämä ovat ne kaksi öljypuuta ja kaksi lampunjalkaa, jotka seisovat maan Herran edessä. Ilmestyskirja on kirjoitettu vertauskuvin. Öljy on Pyhän Hengen verauskuva. UT:ssa ja VT:ssa vaikuttava Pyhä Henki todistaa Jeesuksesta. Lampunjalka on Jumalan seurakunnan vertauskuva. Jeesus käyskentelee lampunjalkain keskellä. Jeesus on seurakunnan keskellä ja sana todistaa hänestä. Se, että todistajat tapettiin, tarkoittaa Ramattujen hävittämistä. 3,5 päivän ajan eli 1230 vuoden aikana Raamattu yritettiin hävittää, mutta vuoden 1798 vuoden jälkeen, jolloin tuo 3,5 vuotta oli päättynyt Raamattu käännettiin monelle kielelle ja todistajiin meni henki. Raamattu selittää vertauskuvat itse. Niitä ei voi mielikuvituksen avulla selittää miten haluaa. Raamattu on johdonmukainen, mutta sitä ei ymmärrä ilman rukousta ja Pyhän Hengen apua. Säkkipukuiset todistajat ovat jo todistaneet. Raamattu ei ole enää säkkipuvussa. Raamatun "ylösnousemus" on jo tapahtunut. Paholainen tappaa kaikki totuuden todistajat: profeetat, Jeesuksen, Jeesuksen seuraajat ja Raamatun. Jumala kuitenkin valvoo ja suojelee kaikkia todistajiaan.

Paavo Hautala kirjoitti...

1260 vuoden ajan