lauantai 10. joulukuuta 2011

Vapauden väärin ymmärtäminen voi johtaa hillittömyyteen

Paras uutinen mitä kuolemaan tuomittu ihminen saa kuulla, on se, että hänen tuomionsa on peruutettu. Tämä uutinen koskee meitä kaikkia. Kuolemaan tuomittu ei pysty itse pelastamaan itseään. Hän tarvitsee armahduksen, joka tulee hänen osakseen, korkeammalta taholta.

Paavalin kirjeissä esiintyy sana: vapaus, 28 kertaa. Hän käyttää tätä sanaa usein, koska hänellä on tästä sanasta syvällinen ja omakohtainen kokemus. Vapaus, ei ollut hänelle teoriaa, vaan todellista elämää. Paavali näki hyvin selvästi kaksi ääripäätä, jonne uskovilla on vaara ajautua. Toinen on legalismi ja toinen hillittömyys. Molemmissa tapauksissa on kysymys orjuudesta. Lain orjuus, maailmaa hallitsevien pahojen alkeisvoimien orjuus, synnin, lihan ja Paholaisen orjuus hallitsevat siellä, missä Kristus ei ole saanut vapauttaa ihmistä kaikista orjuuden siteistä.

Tämän päivän paljon käytetty sana: rakkaus, on usein peitesana laittomuuksille ja petoksille. On kyllä totta, että ilman rakkautta laki on tyhjä, kylmä ja kova, mutta ilman lakia rakkaudelta puuttuu oikea suunta. Vapauden väärin ymmärtäminen voi johtaa hillittömyyteen!

Ei kommentteja: