keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Vuoden 2008 kirjoituksiani

Paavo - - 26.07.2008 08:10
Luonnonvoimat järkkyvät!
Heinä-elokuussa vuonna 2003 oli kova helleaalto Euroopassa. Ranskassa kuoli n. 15 000 ihmistä kuumuuteen. Lämpötila kohosi paikoin yli 40 oC. Yli 500 vuoteen ei ollut ollut niin kuumaa. Ruumishuoneet olivat Ranskassa täynnä ja niinpä vanhasta kauppahallista tuli kaikkien aikojen suurin ruumishuone.
Raamatussa ennustetaan, että lopun aikana aurinko on seitsemän kertaa kuumempi kuin nykyään ja, että kuun valovoima on auringon kaltainen.
Ilmastonmuutokset ovat nopeita. Jumala puhuttelee meitä kovalla äänellä luonnonvoimen kautta. Emmehän ole kuuroja tälle puheelle?

Paavo - - 25.07.2008 16:53
Onnea Jaakolle minunkin puolestani. "Jaakko on tainnut nakella kylmiä kiviä pitkin kesää, koska vedet ovat niin kylmiä." En ole käynyt kertaakaan uimassa tänä kesänä. Ainoa järvessäolo oli leirillä kasteen yhteydessä. Onko etelässä vedet lämpimiä?

Paavo - - 27.04.2008 23:55
Lintujen euroviisut!
Tiesitkö, että vuonna 2002 järjestettiin "lintujen euroviisut". Jokainen maa sai lähettää oman suosikkinsa kisaan. Yhteensä 21 Euroopan maata osallistui kisaan. Suomen yleisöäänestyksen voitti mustarastas ja se edusti Suomea näissä lintujen euroviisuissa. Kisaan kuului sekä yleisöäänestys että asiantuntijaraati. Yleisöäänestyksen voittaja oli Islannin edustaja, kapustarinta. Suomen, mustarastas oli yleisöäänestyksen neljäs. Asiantuntijaraadin kolme kaunisäänisintä olivat:
1. Viron edustaja, Satakieli
2. Kyproksen edustaja, mustapääkerttu
3. Tanskan edustaja, kiuru.
Suomen edustaja, mustarastas oli asiantuntijaraadin mielestä 16. Emme siis pärjänneet kovin hyvin, olimme "tutulla" sijalla, häntäpäässä. Onkohan vika korvissamme tai "musiikkimaussamme", tai jossain muualla?

Paavo - - 27.04.2008 23:06
Mitä opimme linnuilta?
Pajulintu eli uunilintu on Suomen yleisin lintulaji, kuten Aila tiesi sanoa. Nimi uunilintu tulee varmaankin siitä, että pajulintu tekee uunimaisen pesän maahan. Linnun runsaslukuisuuden eräs tekijä on se, että pajulintu tekee yleensä kahdet poikaset saman kesän aikana.
Olen kuullut kertomuksen eräästä henkilöstä, joka mietti, että minkälaista laulua on taivaassa? Hänelle tuli ajatus avata radio ja päähän tuli ajatus, että sellaista kuin sieltä tulee (viidentenä) lauluna. Radiossa oli meneillään hengellisen musiikin toivekonsertti ja kun neljä kaunista laulua oli laulettu kuuluttaja sanoi, että tähän päättyikin tämän iltainen toivekonsertti. Nyt se viides laulu jäikin tulematta, ajatteli taivasmietteissään oleva henkilö. Sitten kuuluttaja sanoi, että nyt kuulemmekin tämän viikon väliaikalinnun laulavan. Tämä oli se viides laulu. Paratiisissa saamme kuulla lintujen laulavan ylistystä Luojalle! Lintujen kevätkonsertti on taivaallista musiikkia, eikö totta?! Mitä voimme oppia linnuilta? Ainakin kiitollisuutta! Mitä muuta?

Paavo - - 26.04.2008 09:41
Elämän arvoja etsimässä!
Tänään on kaunis, aurinkoinen ja lämmin päivä. Lumikinokset ovat kuitenkin korkeat, ainakin Kuusamossa. Sulaakohan vielä kesäkuussakaan? - Kyllä sulavat sanovat paljasjalkaiset kuusamolaiset!

Vuonna 1995 tehdyssä tutkimuksessa urheilijoille esitettiin kysymys: Jos jokin aine takaisi sinulle kultamitalin seuraavissa olympialaisissa, mutta tappaisi sinut viidessä vuodessa, käyttäisitkö sitä? Yli 50 % vastasi kyllä. Mitä tämä kertoo ihmisestä? Ovatko kuuluisuus, valta, menestys, raha jne., tärkeämpiä kuin elämä? Etsivätkö ihmiset ihailua, arvostusta ja hyväksyntää enemmän kuin kristillisen elämän perusarvoja? Pyrkivätkö ihmiset hinnalla millä hyvänsä olemaan toistensa yläpuolella? - Vallanhimo - kiihkeä halu hallita muita, päästä johtajan paikalle ja rikastua - ei ole ajan kuluessa vähentynyt! Mitä sinä arvostat elämssäsi kaikkein eniten?

Paavo - - 18.04.2008 09:29
Suosittelen lämpimästi tätä kirjaa!
Kävin ostamassa kirjakaupasta tri Päivi Laitisen suositteleman kirjan : "Ruokavalio ja syöpä" - Syövän ehkäisy ja hoito ravinnon avulla. Kirjan ovat kirjoittaneet Richard Beliveau ja Denis Gingras, kustantaja, Otava.
- Kirjan tekijät ovat huippututkijoita, jotka ovat onnistuneet pukemaan uusimman tutkimustiedon luettavaan ja ymmärrettävään muotoon. Richard Beliveau on mm. Quebecin yliopiston syöpätutkimuksen ja biokemian professori ja Hopital Sainte-Justine- sairaalan veri- ja syöpätautien osaston molekyylilääketieteen laboratorion johtaja. Denis Gingras toimii samassa laboratoriossa syöpätutkijana.
- Syöpä on länsimaissa pelätyimpiä tauteja. Nykytutkimus on tuottanut runsaasti tietoa elintarvikkeiden sisältämien kasvisperäisten biomolekyylien syöpää torjuvista ominaisuuksista. Ruokavalio voikin olla tehokas ase syövän vastaisessa taistelussa. Esimerkiksi vihreä tee, valkosipuli, soija, oliiviöljy, (rypälemehu), ristikukkaiskasvit, rasvaiset kalat, marjat ja hedelmät ovat erityisen suositeltavia niille, joilla on kohonnut syöpäriski. Kaikkien muidenkin kannattaa sisällyttää niitä ruokavalioonsa, sillä niistä koostuva ruokavalio on vaivaton ja tehokas tapa ehkäistä syöpää. Kirjassa valotetaan lisäksi näiden ruoka-aineiden toisiaan vahvistavaa vaikutusta. - Nämä tiedot ovat kirjasta. Suosittelen!

Ei kommentteja: