lauantai 3. joulukuuta 2011

Arja Korisevan joulukonsertti: Rakkaudesta jouluun

Olipa koskettava ja vaikuttava joulukonsertti. Arja Koriseva lauloi kuusamolaisten sydämiin tänään klo 19-21.30, Kuusamotalossa. Sali oli lähes täynnä kuulijoita. Kuulimme tuttuja ja aivan uusia joululauluja. Konsertista ei ollut käsiohjelmaa, josta voisin tarkistaa laulujen nimet, mutta yritän muistella mitä saimme kuulla. Käsiohjelman puuttuminen teki konsertista mielenkiintoisen, yllätyksellisen ja suorastaan jännittävän. Loistava idea, ettei ollut etukäteen tietoa lauluista. Kolme vaikuttavinta laulua tutuista ja uusista lauluista, olivat minun mielestäni ne, joiden perään olen kirjoittanut numerot, 1-3.
Arjan esiintyminen oli säteilevää, kaunista, lämmintä ja energistä. Konsertin suunnittelu, musiikki, valot, värit ja esiintymisasut loivat glamourin, joka lumosi kuulijat kyyneliin asti ja sai heidät taputtamaan spontaanisesti, myös joidenkin tuttujen ja reippaiden laulujen sävelten tahdissa. Päällimmäiseksi tunteeksi jäi ainakin minulle kiitollisuus, riemu ja ilo! Kiitos Arja! Sinua on siunattu lahjalla, jolla voit siunata meitä kuulijoita! Hyvää joulua sinulle ja, läheisillesi! Kuuntelimme jo uutta CD:täsi ja voimme suositella sitä muillekin!

Tutut joululaulut olivat seuraavat:
- Tähdistä kirkkain
- Sylvian joululaulu 3.
- En etsi valtaa loistoa
- Varpunen jouluaamuna 2.
- Rekiretki
- Nissepolkka
- Ave Maria
- Sydämeeni joulun teen
- Ensimmäinen joulu
- Avaruus 1.
Uusia lauluja olivat seuraavat:
- Talvilaulu
- Tuhat kynttilää
- Taivas sylissäni 1.
- Joulusauna
- Annan valon voittaa
- Ole minulle ensilumi
- Vaikka maa on musta
- Kuulen taivaan tiukujen soiton 2.
- Joku tuolla ylhäällä
- Rakkaudesta jouluun 3.
- Joulun tuntu

8 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Jäin miettimään tuota ykkösellä merkittyä lumiukkoa. En muista mitään sen nimistä. Ethän tarkoita Lumienkeliä, joka lienee Pekka Simojoen tekemä laulu (ja jota ainakin V. Klimenko esittää)?

Anonyymi kirjoitti...

Lumiukko tarkoittaa sitä aivan ihanaa lumiukko sävelmää, johon on tehty vaikuttavat sanat. Jouluna näytetään pirretty elokuva lumiukosta ja siinä on tämä sävelmä tunnusmusiikkina. En muista tarkalleen, mikä laulun nimi oli. Siinä kerrottiin tähdistä ja avaruudessa liitämisestä. Tämän laulun esitys oli henkeäsalpaavan kaunis. Paavo

Aila kirjoitti...

Ai niin se elokuvamusiikki "Flying in the air". En yhtään muista, olisinko koskaan kuullut suomeksi. Vaan oletko sinä kuullut tuota mainitsemaani Lumienkeliä? "Hankeen valkoiseen lapsen lailla teen pienen lumienkelin. Hiljaa kuiskaa se tähtitaivaalle, uskon vielä minäkin" kuuluu kertosäe.
Muuten, laskeskelin äsken, että olen tähän mennessä saanut 11 pistettä - vaikken kylläkään ole kommentilla vastannutkaan runomuotoisiin kysymyksiisi.

Paavo Hautala kirjoitti...

En muista, olenko kuullut tuota Lumienkeli -laulua. Olen kiinnostunut ottamaan selvää. Jospa vielä ennen joulua ehdin sen tehdä.
Sinulla on jo paljon pisteitä. Kommentoimattomuus ei estä pisteiden keruuta. Joulukalenterin päätyttyä voi ilmoittaa pistemääränsä blogissa, sähköpostissa tai tekstarilla. Matkaani tuli muutos. Olen vielä Oulussa. Lähdemme huomenna Kuusamoon Annen autolla, yhdessä. Anne sai tehtyä joulusiivouksen. Jouluvalot sisällä ja parvekkeella piristävät pimeyttä.
Runomuotoisten arvoitusten tekeminen on haastavaa.
Jessica on oikea satutäti ja Vilma opettelee ryömimään. Jessican mielikuvitus ylittää omani.

Paavo Hautala kirjoitti...

Aila, voit kuunnella sen "Walking in the air" -laulun suomeksi YouTubesta nimellä: Avaruus - Arja Koriseva. Äänen laatu on vähän heikko, mutta sanoista saa selvän. Laulun nimi ei ollutkaan "Lumiukko", vaan Avaruus.

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei Aila!
Löysin netistä kaksi Lumienkeli laulua, mutta niissä oli erilaiset sanat kuin sinun laulussasi. Ne olivat kuitenkin oikein kauniita ja puhuttelevia sekä sanoiltaan että säveliltään.

Anonyymi kirjoitti...

Hei jälleen!
Minä olin Porissa viime joulun alla työkavereiden kanssa kuuntelemassa Promenadikeskuksessa Arjan joulukonserttia. Hänellä oli aivan valkoinen, kaunis pitkä asu ja salissa todella tunnelmallinen valaistus. Oli aivan pimeää ja hän ilmestyi kohde valaistuna, ylimmältä tasanteelta, yleisön keskeltä kulkevia portaita alas ja lauloi Ave Mariaa (jos nyt kappaleen muistan oikein). Aivan liikuttava konsertti, ikimuistoinen. Voin vain kuvitella, millaisen elämyksen olette kokeneet Arjan tämän vuotisessa joulukonsertissa. Siunattua joulun odotusta!
Tuula Porista

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei Tuula!
Avaruus-laulua laulaessa Arjalla oli kaunis valkoinen asu, jossa hopeapaljetit loistivat kuin tähdet. Tässä laulussa hän käytti myös hopeapaljetein koristeltua "kangasta, joka toimi siipinä". Pimeä sali, tumma sini-turkoosi tausta ja valonheittimet saivat aikaan avaruudellisen vaikutelman yhdessä musiikin kanssa. Laulaja tuntui liitävän avaruudessa ja hänen äänensä oli kuin sfääreissä liikkuvan enkelin ääni. Konsertin aikana Arja käytti kolmea erilaista kaunista lauluihin sopivaa pukua. Konsertti oli taide-elämys.
Siunattua joulun odotusta myös sinulle ja tyttärellesi, Katri-Ulrikalle! Onko Porissa musta vai valkoinen joulu?