keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Jumalan hyvyys vetää parannukseen!

Nimi: Paavo - 26.09.2008 14:36
Jumalan hyvyys vetää parannukseen!
Kiitos kirjoittajille rohkaisevista sanomista.
Sanni ja Mikko ovat lähellä tapahtumapaikkoja ja siellä sen hädän ja tuskan tuntee varmaan voimakkaammin, kun näkee ja kuulee kaiken läheltä, ja on kosketuksissa ihmisiin, jotka ovat "myrskyn silmässä".
Ei ole varmaan yhtäkään suomalaista, jota tämä tragedia ei ole puhutellut.
Tämä koulumurha viestittää meille sen, että välittäminen on vähissä. Välinpitämättömyys on lisääntynyt ja rakkaus lähimmäiseen on hiipunut. Rakkaudettomuus synnyttää ihmisvihaajia. Olikohan niin, että Matti Saari alkoi vihata kaikkia ihmisiä, koska kukaan ei näyttänyt välittävän hänestä lainkaan. Vain Jumala tietää perimmäiset syyt siihen mikä sai tämän nuoren miehen valitsemaan vihan ja väkivallan.
Tulee mieleeni vedenpaisumusta edeltävä aika, jota kuvataan näin: "Kun Herra näki, että ihmisten pahuus lisääntyi maan päällä ja että heidän ajatuksensa ja pyrkimyksensä olivat kauttaaltaan pahat, hän katui, että oli tehnyt ihmisen, ja murehti sitä sydämessään. Ja Herra sanoi: "Minä pyyhin maan päältä ihmisen, jonka olen luonut, ja ihmisen mukana karjaeläimet, pikkueläimet ja taivaan linnut, sillä minä kadun, että olen ne tehnyt." --- "Siihen aikaan turmelus levisi maassa Jumalan silmien alla ja väkivalta täytti maan. Kun Jumala katseli maata, hän näki, että turmelus vallitsi kaikkialla, sillä ihmiset kuluttivat elämänsä pahuudessa. Jumala sanoi Nooalle: "Minä olen päättänyt tehdä lopun kaikesta elollisesta, sillä maa on ihmisten takia täynnä väkivaltaa. Minä hävitän heidät ja maan heidän kanssaan" (1 Moos. 6).
"Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee" (Matt. 24:37).

Mitä meidän pitäisi nyt tehdä?
Mikko viittasi valvomiseen ja rukoilemiseen. Tämä on varmaan ajankohtainen sana meille kaikille.

Radiossa joku sanoi, että aloitetaan tervehtimisestä. Mitä mieltä olet? Oppisivatko suomalaiset halaamaan toisiaan lämpimästi ja luonnollisesti, ilman, että se aiheuttaisi väärinkäsityksiä, mustasukkaisuutta ja siitä johtuvaa pahaa käyttäytymistä? (Pyssyjen ja puukkojen heilumista).

Kun muutin Kuusamoon 18 vuotta sitten, enkä tuntenut seurakuntani jäseniä. Tervehdin heitä kaikkia kädestä pitäen aina kun he tulivat kirkkoon. Kerran sitten eräs sisar sanoi hyvin topakasti, että hän ei pidä siitä, että häntä tervehditään kädestä. Toiset ihmiset haluavat pitää tietyn "etäisyyden". Tervehtimisessäkin tarvitaan siis viisautta ja tahdikkuutta ja hienovaraisuutta, ettei kukaan ärsyyntyisi ja käsittäisi ystävällisyyttämme väärin. Ihmisten rakastaminen ja väittäminen on "taitolaji", johon Jumala antaa viisauden, voiman ja rakkauden. Avoimuus ja herkkyys ja palvelualttius sekä yhteys Jumalaan avaa ovia ja antaa tilaisuuksia hyvyyden leviämiselle keskuuteemme. Kun ihminen oppii tuntemaan Jumalan hyvyyden, niin se johtaa parannukseen. Oikeaan Jumalasuhteeseen ja hähimmäisen huomioimiseen ja aitoon välittämiseen. Jospa oppisimme henkilökohtaisesti ja kokemusperäisesti tuntemaan Jumalan ja Jeesuksen ja Pyhän Hengen paremmin joka päivä.

Ei kommentteja: