tiistai 27. joulukuuta 2011

Eloonjäämistaistelu El Salvadorissa!

Nimi: Paavo - 24.03.2008 15:07
Eloonjäämistaistelu El Salvadorissa!
Maa järisi. Voimakas tärinä lähetti järsitysaaltoja läpi koko kaupungin. Toimistorakennukset ja kodit romahtivat. Kaikki sairaalat, koulut ja kirkot tuhoutuivat. Helmikuussa 2001 maanjäristys tappoi El Salvadorissa lähes 3000 ihmistä välittömästi. Tuhannet jäivät kodittomiksi. Katastrofityöntekijät tekivät taukoamatta työtä päivin ja öin etsien uhreja. He löysivät vain muutaman eloonjääneen. Neljän päivän jatkuvan kaivamisen jälkeen he olivat valmiita luopumaan etsinnöistä, kun joku huomasi puoliksi hautautuneen käsivarren rojun joukossa. Vielä järkyttävämpää oli kun käsi alkoi liikkua hitaasti. Pelastajat kaivoivat raivoisasti. Heiltä kului lähes neljä tuntia, ennen kuin he saivat kaivettua esiin keski-ikäisen miehen rojun alta. Hän oli elossa. Hän oli selvinnyt neljä päivää ilman ruokaa ja juomaa. Myöhemmin sairaalassa häneltä kysyttiin, miten hän pystyi selviytymään niin vaikeissa olosuhteissa? Hän vastasi: "Halusin elää. Haukoin ilmaa. En halunnut kuolla. Uskoin, että apua on tulossa."
Meillä on syntymästämme saakka halu elää. Meillä oli halu elää, kun tulimme tähän maailmaan. Kaikilla on se. Se on ehkä vahvin halu, joka meillä voi olla. Ihmisiä yhdistää halu elää. Paholainen yrittää ottaa tämän halun meiltä pois ja monet ovatkin siirtyneet ajasta ikuisuuteen liian varhain, vieläpä oman käden kautta.
Rohkaiskoon meitä tänään Jeesuksen ylösnousemus. Ylösnousemusvoima antaa meille voimaa kaikkeen. Jeesus elää ja mekin saamme elää hänen kanssaan ikuisesti.

Ei kommentteja: