keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Vuonna 2007

Paavo - - 20.12.2007 13:08
Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2008!
Asumme nyt taas Kuukkelintiellä. Valmistelemme Joulua uuteen kotiimme ja odotamme Annen vanhempia joulunvieraiksemme. Terhon perhe muutti naapuriimme. Siinäkin talossa oli melko iso remontti. Pääsivät viikko sitten muuttamaan omaan kotiinsa. Ennen remonttia he asuivat n. kuukauden meillä. Mukava kun saamme asua lähellä toisiamme ja näemme Mikaelin (9 kk)kasvavan ja kehittyvän. Suvi-Maariaa odotamme myös innolla kotiin, Oulusta. Hän lähti yo-juhlien jälkeen heti maailmalle. Sai Oulusta asunnon ja työpaikan. Nyt hän suunnittelee pyrkiä koulun penkille. Emme vielä tiedä mihin. Välivuosi siivousfirmassa oli suureksi hyödyksi. Anne on hoitanut asiakkaitaan hyvin ahkerasti ja minulla on ollut työtä laajalla alueella. Vuoteen 2007 on mahtunut paljon tapahtumia.

Joulumieli tuli sydämeeni viime sapattina, kun vietimme perinteistä joulujuhlaa kirkossamme. Joululaulut ja yhteinen ateria yhdisti ja rauhoitti ajattelemaan Joulun sanomaa syvällisemmin. Heti juhlan jälkeen, kun kaikki vieraat olivat lähteneet ja teimme Annen kanssa loppusiivouksia siirryimme toisenlaisiin tunnelmiin. Kirkkomme ovella kohtasimme kosovolaisen pakolaisnaisen pienen poikansa kanssa. Hän oli paennut Kuusamoon, turvakotiin, väkivaltaista miestänsä. Saimme olla hetken läsnä kärsivien ihmisten rinnalla. Kuunteleminen, halaukset, joulutarjoamiset ja joululahjat saivat äidin ja lapsen kasvot iloisiksi, ainakin hetkeksi. Lähdimme kirkostamme lentosuukkojen saattelemana. Ajattelin Jeesusta, Mariaa ja Joosefia, joille pakolaisuus ei ollut vierasta.

Joulutekstiksi olen valinnut tänä Jouluna Ps. 113. Millä tavalla sinun mielestäsi tässä Psalmissa tulee esille Joulun sanoma? Pidin kirkossani tästä teksitstä saarnan viikko sitten.

Joulukortteja olen kirjoitellut melko paljon, mutta monet ovat silti jääneet ilman henkilökohtaista tervehdystä. Ethän loukkaannu, jos toinen saa ja sinä et! Voimat tai kortit ovat ehkä juuri sinun niemesi kohdalla loppuneet. Saamissamme korteissa on usein vain etunimi. Aina ei selviä kuka lähettäjä on, kun samannimisiä henkilöitä on niin paljon. Eilen tuli kaunis kortti, jossa ei ollut lainkaan lähettäjän nimeä. Kiitos kaikille, jotka olette muistaneet meitä ajatuksin, rukouksin, kortein, kirjein, tekstiviestein, puheluin, lahjoin, kukin, käynnein!

Ei kommentteja: