tiistai 27. joulukuuta 2011

Johannes Kastajan sanomasta!

Nimi: Paavo - 19.07.2008 16:13
Johannes Kastajan sanomasta!
Mandealaisuus on vanha gnostilainen uskonto. Tämän uskonnon seuraajia löytyy yhä lähinnä Irakista ja Iranista. He kunnioittavat Johannes Kastajaa viimeisenä suurena profeettana. Vaikka he kunnioittavat Johannesta, Jeesusta he pitävät vääränä profeettana. Tätä on vaikea käsittää, koska Johanneksen elämän päätehtävänä oli valmistaa tietä Jeesukselle.

Johannes Kastaja oli Jumalan valittu ase, jo äitinsä kohdusta saakka. Jeesus itse todisti hänestä: "Totisesti: yksikään naisesta syntynyt ei ole ollut Johannes Kastajaa suurempi, mutta kaikkein vähäisin, joka on taivasten valtakunnassa, on suurempi kuin hän" (Matt.11:11).

Johannes Kastajan elämä ja työ sijoittuu VT:n ja UT:n risteyskohtaan. Hän oli viimeinen VT:n profeetoista, joka sai nähdä kirjoitusten täyttyneen ja uuden aikakauden alkavan. Vähäisin Jumalan lapsi UT:n aikakautena on suuremmassa ja etuoikeutetummassa asemassa kuin Johannes Kastaja, koska Jumalan valtakunta on ilmestynyt keskellemme kirkkaudessaan Jeesuksessa Kristuksessa. Ristiltä loistava valo on kirkasta, joka valaisee sydämen Jumalan rakkauden ihmeellisellä valolla. Jordanin läistöllä Johannes saarnasi parannuksen, anteeksiannon ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden sanomaa valmistaakseen ihmisiä Jeesuksen tulolle. Suuret joukot kokoontuivat kuulemaan häntä, ja monet noudattivat hänen opetuksiaan. Jeesuksen opetuslapsista useat olivat olleet ensin Johannes Kastajan opetuslapsia.
Johannes Kastajan kutsumus oli vaikea ja hyvin haastava. Traaginen loppu kuten Jeesuksellakin. - Teloitus.
Jonannes Kastaja oli äitinsä kohdusta asti täynnä Pyhää Henkeä. Hän toimi Eliaan hengessä. Miehen, joka kutsui Isaraelia uskonpuhdistukseen ja kuuliaisuuteen Jumalan laille. Miehen, joka julisti tuomion sanoman kuningas Ahabille ja tarjosi Israelille mahdollisuuden kääntymykseen. Johannes Kastaja saarnasi kääntymystä ja taivasten valtakunnan periaatteita. Julisti tuomion sanoman uskonnollisille johtajille ja kansalle. Valmisti ihmisiä Jeesuksen ensimmäiselle tulolle. Jumalan lopun ajan uskolliset ovat myös uskonpuhdistajia, jotka julistavat uskosta vanhurskauttamista, kehoittavat ihmisiä kumartamaan Jumalaa, tekemään parannuksen ja noudattamaan Jumalan käskyjä. Sanoma: "Hänen tuomionsa aika on tullut" (Ilm. 14:7). Valmistavat ihmisiä Jeesuksen toiselle tulolle.
Olemmeko me valmistamassa tietä Jeesuksen toiselle tulolle?

Ei kommentteja: