keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Vuoden 2008 kirjoituksiani

Paavo - - 01.12.2008 22:03
Sukutapaamiseen on 607 päivää. Tilanne on pysynyt ilmoittautumisten suhteen ennallaan.

Paavo - - 25.11.2008 21:51
Toteutuukohan idea, josta kirjoitin aikaisemmin?
Kasvisravintola Karpalo- liikeidea on nyt paperilla. Se valmistui tänään. Kaksi henkilöä on hakenut kokin virkaa. 43-vuotias mies ja 60-vuotias nainen. Helsinkiläinen nainen vaikuttaa pätevältä. Hän on kokki-kylmäkkö, kotitalousopettaja, kotitalousteknikko, ravintolapäällikkö. Hän on pitänyt myös kasvisruokakursseja. Hänen haaveenaan on ollut pidemmän aikaa, että hän voisi muuttaa miehensä kanssa Kuusamoon. Heillä on kesäpaikka Posiolla. Vaikuttaa ihmeelliseltä Jumalan johdatukselta. Laitoin pienen ilmoituksen seurakuntalehteemme ja tämä henkilö huomasi sen ja otti yhteyttä. Muistakaa rukouksin. Asia on esillä 7.12. Rovaniemellä. Kustannukset tulisivat olemaan melko suuret, enkä tiedä vielä miten rahoitus järjestyisi. Herra kuitenkin tietää, jos tämä on hänen tahtonsa, uskon, että kaikki järjestyy.

Paavo - - 20.11.2008 23:44
Identiteetin muutos!
Näin vuosia sitten tv-dokumentin saksalaisesta miehestä joka sai päähänsä ajatuksen, että hän on syntynyt väärään paikkaan ja vääränlaiseksi ihmiseksi. Hän sanoi, että hänen olisi kuulunut syntyä afrikkalaiseksi huulikiekkoheimon jäseneksi. Tällä miehellä oli normaalin näköinen perhe. Kuitenkin hänestä tehtiin tuollainen huulikiekkomies. Hänen ihonvärinsä saatiin aivan mustaksi, nenä leikattiin leveäksi, huulet tehtiin paksuiksi ja alahuuli venytettiin kiekkojen avulla niin, että lopulta kiekko oli erittäin suuri ja se oli alahuulessa. Muutosprosessi oli pitkä ja perhe ihmetteli, että miksi tämä muutos piti tehdä. Mies opetteli myös tuon heimon elintapoja. Pukeutui outoon asuun ja pyydysti puutarhassaan jousipyssyllä sammakoita. Miehellä oli nyt aivan toinen identiteetti ja hänen vaimonsa ei häntä enää tuntenut samaksi ihmiseksi. Vaimo otti miehestään avioeron, koska ei voinut tulla hänen kanssaan enää toimeen. Niin erikoiseksi hän muuttui. Saksalaiset lääkärit suostuivat tekemään tämän muodonmuutoksen tälle miehelle. Kun kaikki oli valmista, tätä miestä lähdettiin viemään Afrikkaan sille alueelle, jossa tämännäköisiä ihmisiä asui. Seurasin mielenkiinnolla, että mitä hänelle siellä tapahtuu. Kun tämä mies saapui perille häntä odotti yllätys. Tuon erikoisen heimon naiset olivat kokoontuneet pensaikkoon ja katselivat sieltä uteliaina tämän miehen tuloa heidän heimonsa keskuuteen. Kun he näkivät tämän miehen, he purskahtivat nauramaan hänelle eivätkä hyväksyneet häntä heimonsa jäseneksi, vaikka ulkoisesti hän kyllä näytti aivan samanlaiselta kuin he. Tälle miehelle tuli niin paha olo, että jonkin ajan kuluttua hän teki itsemurhan. Hänellä ei ollut missään paikkaa, jossa hän olisi tuntenut olonsa hyväksytyksi.
"Ihmisparka, mikä sinä olet arvostelemaan Jumalaa? Sanooko saviastia muovaajalleen: "Miksi teit minusta tällaisen?" (Room. 9:20).
Tämä kokemus on tullut mieleeni, kun olen seurannut viime päivien uutisia Imatralta.
Mitähän tästä kaikesta vielä seuraa?

Paavo - - 09.11.2008 20:56
Onnittelut!
Onnea Iiris-Maijalle minunkin puolestani. Palkinto on mennyt oikealle henkilölle. Olet tehnyt ansiokasta työtä monella saralla. Luonnon suojelu on hyvin tärkeää. Meidän kaikkien tulisi olla luonnonsuojelijoita.
Tuntuu hyvältä myös se, että sukumme syntymäseutuja suojellaan.
Olen lapsena kirjoittanut pienen runon luonnonsuojelusta. Muistuu tässä mieleeni tuosta runosta pieni pätkä.
"Älkää muuttako maatamme mustaksi, vaan se vihreänä säilyttäkää, että saisimme kertoa lapsillemme, että kuka on hallinnut maatamme vihreää"!
Kiitos myös Timolle, joka huomioi tämän tärkeän asian ja välitti sen tiedoksi meille kaikille.
Tulimme Terhon kanssa tänään Piikkiöstä Kuusamoon. Vierailumme meni hyvin. Kirjoitan toisella kanavalla pienen matkakertomuksen.

Ei kommentteja: