keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Betaniassa asui Jeesuksen parhaat ystävät!

Nimi: Paavo - 10.09.2008 22:46
Rohkaisun sanoja!
Jeesus rakasti Lasarusta hyvin paljon. Samoin hän rakastaa meitä kaikkia hyvin paljon. Jos tunnet olevasi kuollut ja kiven sisällä tarvitset henkilökohtaisesti Jeesuksen eläväksi tekevän sanan ja hänen kosketuksensa. Saakoon Herra antaa sinulle uudistavan hengellisen Pyhän Hengen virvoituksen, niin että Kristuksen suloinen tuoksu täyttäisi koko olemuksesi ja kuoleman lemu väistyisi pois. Jeesus toimi uskon ja rukouksen avulla. Mekin voimme toimia toinen toistemme hyväksi uskon ja rukouksen avulla. Tänä iltana soitti minulle eräs nainen Hämeenlinnasta. Hän oli sairastunut vakavasti. Ei pystynyt ollenkaan liikkumaan. Oli ollut koko talven yksin kerrostaloasunnossaan. Kukaan ei käynyt häntä katsomassa. Omaisetkin olivat hänet hyljänneet ja unohtaneet. Hän oli niin yksinäinen ja avuton. Hän lupasi elämänsä kokonaan Jeesukselle, jos hän vielä selviäisi elämään. Nyt joku lääkäri on leikannut hänet ja hän pystyy liikkumaan. Hän iloitsi valtavasti uudesta elämästä ja haluaa nyt palvella Herraa. Hän pyysi esirukousta, että löytäisi tavan, miten hän voisi palvella Jumalaa ja täyttää lupauksensa, jonka hän antoi Herralle.
Suurimman ihmeen Jeesus teki Lasaruksen hyväksi. Lasaruksen ystävät auttoivat Lasaruksen pääsemään siteistä. Kun Jeesus sanoi haudalla oleville ihmisille, että "ottakaa kivi pois", niin siinä on meille tärkeä opetus. Jeesus olisi voinut antaa enkeleilleen tehtäväksi vierittää kiven haudan suulta. Mutta hän halusi meidän ymmärtävän sen, että ihmisen on oltava yhteistyössä Jumalan kanssa. Hän antoi ihmisille myös tehtävän päästää Lasaruksen siteistä. Nämä molemmat Jeesuksen huomautukset ja kehoitukset osoittavat sen kuinka tärkeä meidän on auttaa ja tukea toisiamme ja rukoilla toistemme puolesta. Herra on uskonut meille suuren tehtävän hänen palvelijoinaan.

Nimi: Paavo - 10.09.2008 09:21
Betanian koti!
Mikko viittasi Martan, Marian ja Lasaruksen kotiin. Kun luemme Raamatusta tähän kotiin liittyvistä asioista, niin eikö tulekin hyvin lämpimiä ja rohkaisevia ajatuksia sydämeen? Näiden sisarusten koti oli Jeesukselle tärkeä levähdyspaikka. Jeesus vieraili siellä aika usein. Jeesus tunsi itsensä aina lämpimästi tervetulleeksi heidän luokseen ja Hän sai olla tässä kodissa omana itsenään. Jeesuksella ei ollut omaa kotia ja ihmisenä hänkin kaipasi myös inhimillistä seuraa. Julkisuus toi Jeesukselle monenlaisia rasituksia. Betanian koti oli rauhallinen ja turvallinen lepopaikka, jossa Jeesuksella oli mahdollisuus levätä ja virkistäytyä. Hänen ei tarvinnut puhuessaan verhota sanomaansa vertauksiin, vaan pystyi avautumaan enemmän suorasanaiseen keskusteluun. Erityisen suurta iloa Jeesukselle antoi Marian into ja hartaus kuunnella Hänen sanojaan. Tästä asiasta piti käydä keskustelua myös Martan kanssa, että hänkin muistaisi sen mikä tässä elämässä on kaikkein tärkeintä. "Martoilla" on tärkeä tehtävä Jumalan työssä. Tarmokkuutta, ahkeruutta ja ripeyttä tarvitaan, mutta kaikkien on ensin opittava viipymään Jeesuksen jalkain juuressa, kuten Maria teki. Oletko ajatellut minkälainen maailma olisi, jos kaikki ihmiset olisivat Martan kaltaisia? Entä, jos he olisivat Marian kaltaisia? Mitä ajattelet omasta elämästäsi tällä hetkellä? Oletko Martan vai Marian paikalla?

Ei kommentteja: