tiistai 27. joulukuuta 2011

Jumalan navigaattori!

Nimi: Paavo - 23.08.2008 17:06
Jumalan navigaattori!
Oletko koskaan eksynyt? Jos olet, niin tiedät kokemuksesta miltä sinusta silloin tuntui! Muistan erään kokemuksen Heinolasta. Olin ulkoilemassa Terhon kanssa, kun hän oli vielä pieni poika. Ulkoilupaikkamme oli osittain tuttua seutua, mutta oikotietä kulkiessamme eksyimme. En muista tuosta kokemuksesta kaikkia yksityiskohtia, mutta eksymisen sisäinen tunne on jäänyt mieleeni. Tällaisissa tilanteissa rukoukset kohoavat Jumalan puoleen vakavina ja vetoavina. Kun sitten tilanne selviää ja tutut maamerkit osoittavat oikean suunnan takaisin kotiin, niin kiitosmieli ja vapauttava olo saa askeleet tuntumaan kevyiltä.
Nykyään meillä on paljon apuvälineitä, jotka auttavat meitä selviytymään odoissakin paikoissa. Kun äskettäin kävimme Etelä-Suomessa ajoimme useampaan kertaan harhaan. Totesimme, että kyllä kai meidän on nyt ostettava navigaattori autoomme, koska olemme niin huonoja lukemaan karttoja ja suunnistamaan liikenteessä. Onneksi Annen kännykässä riitti virtaa ja löysimme perille, kun saimme ajo-ohjeita henkilöiltä, joiden luokse olimme menossa. Tuurin kaupan pihassa asensimme navigaattorin autoomme ja kirjoitimme osoitteeksi Möksyntie, Soini. Olipa hauska ajella, kun laitteesta kuului selvät ajo-ohjeet ja lopulta sanat: "Olet perillä!" Soinissa kirjoitimme navigaattoriin uuden osoitteen, mutta laite ei toiminutkaan. Totesimme, että Annen auton tupakansytytin ei antanutkaan virtaa. Onneksi reitti loppumatkan osalta oli niin tuttu, että selvisimme hyvin perille ilman navigaattoria.
Elämä on matka. Olemme matkalla taivaaseen. Tarvitsemme Jumalan antaman "navigaattorin", Raamatun, ettemme eksy matkalla. Jumala antaa tarkat "ajo-ohjeet" ja virta ei lopu, kun Pyhä Henki "lataa akkumme"!

Ei kommentteja: