keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Verinen kirkkohistoria

Nimi: Paavo - 06.10.2008 13:17
Pärttylin yön verilöyly oli paljon pahempi kuin Jokelan ja Kauhajoen tragediat!
Oletteko lukeneet tai kuulleet Pärttylin yön verilöylystä?

"Pariisin verihäät, Kaarle IX:n sisaren Margareeta Valoislaisen ja hugenottijohtaja Henrik Navarralaisen häiden yhteydessä yöllä vasten 24.8.1572 Pariisissa ja muuallakin Ranskassa tapahtunut Katariina de´Medicin suunnittelema hugenottien surmaaminen" (Facta 2001).
Ranskan kuningas antoi Rooman pappien ja prelaattien yllytyksestä suostumuksensa tähän kauheaan tekoon. Yösydännä kuului kellon soitto teurastuksen alkamisen merkiksi. Tuhansittain protestantteja, jotka nukkuivat rauhallisesti kodeissaan kuninkaansa kunniasanaan luottaen, raahattiin ulos ilman varoitusta ja murhattiin kylmäverisesti. Verilöyly kesti seitsemän päivää. Kristittyjen surmaamista kesti Ranskassa kaikkiaan kaksi kuukautta, ja seitsemänkymmentä tuhatta valtakunnan parhaimmista asukkaista menetti henkensä.

"Kun tiedot tästä verilöylystä saapuivat Roomaan, pappien riemulla ei ollut rajoja. Lorrainen kardinaali antoi sanoman tuojalle tuhannen kruunun palkkion. St. Angelon tykit jylisivät ilosanoman kunniaksi, kellot soivat kaikissa kirkontorneissa ja ilotulitus muutti yön päiväksi. Gregorius XIII, kardinaalit ja muut kirkon arvohenkilöt menivät pitkänä juhlakulkueena St. Louisin kirkkoon, jossa Lorrainen kardinaali lauloi Te Deumin. --- Verilöylyn muistoksi lyötiin muistoraha. Vatikaanissa on kolme freskoa muistuttamassa tästä tapahtumasta. Paavi Gregorius lähetti Kaarlelle Kultaisen Ruusun, ja neljä kuukautta verilöylyn jälkeen -- hän kuunteli mielihyvin erästä ranskalaista pappia, joka puhui "siitä onnellisesta ja iloisesta päivästä, jolloin pyhin isä sai tiedon tapahtumasta ja meni juhlallisesti antamaan siitä kiitoksen Jumalalle ja Pyhälle Louisille" (Henry W., The Massacre of St. Bartholomeus).
Ranska ristiinnaulitsi Kristuksen hänen oppilaissaan. Ilm. 11-luvun profetia liittyy näihin tapahtumiin. Palaan vielä Timon kysymyksiin myöhemmin.

Nimi: Paavo - 05.10.2008 09:58
Vertauskuviin perehtyminen on tärkeää! Raamattu selittää itse itseään!
"Heidän ruumiinsa lojuivat sen suuren kaupungin kadulla, jota profeettojen puheissa kutsutaan Sodomaksi ja Egyptiksi ja jossa heidän Herransa ristiinnaulittiin" (8). Tekstissä ilmaistaan suoraan, että kysymys on vertauskuvallisesta kielestä. Profeetat puhuivat sanomansa vertauskuvin. Jeesus käytti myös paljon vertauskuvia. Kuvausta suuresta kaupungista on tulkittava Raamatun käyttämän symboliikan mukaisesti. Todistajien eli Vanhan ja Uuden testamentin Herra on luonnollisesti Kristus, joka ristiinnaulittiin Jerusalemissa. Tässä ei kuitenkaan puhuta kirjaimellisesta Jerusalemista vaan luopumuksesta, jossa uskollinen kaupunki on muuttunut portoksi (Jes. 1:21) ja tullut Sodoman ja Egyptin kaltaiseksi (vrt. Jes 1:9,10; Jer.44). Minkälainen kaupunki Sodoma oli? Se oli kuuluisa pahuudestaan ja siveettömyydestään. Tänäkin päivänä viitataan tähän kaupunkiin kun halutaan korostaa maailman syntistä elämää. Egypti edustaa tässä ateismia. Egypti sai voimakkaan todistuksen elävästä Jumalasta, mutta se kieltäytyi tunnustamasta Häntä. Ilmestyskirjassa annetaan suurelle luopumukselle yhteinen nimittäjä ja se on suuri Babylon. Kysymys ei ole kirjaimellisesta Babylonista vaan vertaukuvasta. Ransakan suuren vallankumouksen aikana tämä maa muuttui Sodoman ja Egyptin kaltaiseksi vertauskuvallisesti ja siellä Jeesus "vertauskuvallisesti" ristiinnaulittiin "uudelleen" niillä hirvittävillä synneillä mitä siellä tehtiin kolmen ja puolen vuoden aikana. "Kolmen ja puolen päivän ajan" (tarkoittaa 3,5 vuotta) todistajien ruumiit ovat nähtävillä, ja "maan asukkaat iloitsevat heidän kohtalostaan". Ranskan suuren vallankumouksen rajuin vaihe kesti noin kolme ja puoli vuotta. Tästä kirjoitinkin jo edellä. Kristinuskon syrjäyttäminen Ransakassa tapahtui vuoden 1793 loppupuolella. Lokakuussa hylättiin kristillinen kalenteri ja tilalle otettiin kymmenpäiväinen viikko. Marraskuussa samana vuonna järjen palvonta julistettiin valtion uskonnoksi, Notre Damen kirkko Pariisissa vihittiin järjen palvonnan temppeliksi ja Pariisin kaikki kirkot määrättiin suljettaviksi. Historian lehdet sisältävät uskomattomia kuvauksia siitä, mitä todella tapahtui kolmen ja puolen vuoden aikana.

Ei kommentteja: