tiistai 13. joulukuuta 2011

Touhua riittää!

Hommasin eilen kaksi joulukuusta, toisen meille kotiin ja toisen kirkolle. Kuuset maksoivat 30,- €/kpl. Olivat oikein kauniita ja sopusuhtaisia, molemmat.

Tänään postitin n. 60 kpl joulukortteja. Nämä olivat niitä kortteja, joita olen myynyt nuoriso- ja raittiustyön hyväksi useita satoja. Ostin kortit samalla hinnalla kuin olen niitä ihmisille myynyt, joten omatkin joulukorttini tukevat nuorisotyötä. Monet ystävistämme ja omaisistammekin jäävät kuitenkin ilman kortti-tervehdystä. Jos sinulle ei tule tänä jouluna korttia meiltä, niin se ei kuitenkaan merkitse sitä, että olemme sinut unohtaneet. Kaikki kohtaamamme ihmiset ovat meille tärkeitä.

Sähköinen viestintä on tullut jäädäkseen ja se lisääntyy lisääntymistään. Korttien lähettäminen vähenee vähenemistään. Sähköpostiosoitteet löytyvät paremmin kuin postiosoitteet. Netti on nopea tapa pitää yhteyttä. Taitavat netin käyttäjät osaavat liittää viesteihinsä kuvat, tekstit ja sävelet. Kortti voi tuntua mitättömältä upean sähköisen tervehdyksen rinnalla. Kortin lähettäminen vaatii kuitenkin paljon enemmän aikaa, työtä ja vaivaa kuin hiiren napsautus, joten kortin saaja voi olla iloinen siitä, että häntä on muistettu, perinteisellä tavalla.

Seurakunnallamme on tänään myyjäispöytä Porkkapirtillä. Anne on tätä asiaa touhuamassa. Hän on tehnyt käsitöitä, leiponut kakkuja, valmistanut lanttulaatikkoa ym. srk:n naistoimikunnan kanssa. Anne on srk:n naistoimikunnan vastaava. Toivottavasti myyjäiset menevät hyvin. Sisaret ovatkin parasta aikaa pöytien takana. Onnea heille ja työn, iloa!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Porkkapirtillä myyjäiset sujuivat hyvin. Asiakkaita oli paljon ja myytävää mahtavasti. Arpoja oli monessa pöydässä myytävänä, mutta silti meidän arvat meni kaikki. Kakut teki myös kauppansa. Lanttu-ja porkkanalaatikoita jäi vähän tähteelle, kun niitä olikin valmistettu ennätysmäärä.
Lucian-päivän kuvaelmasta asiakkaat ja myyjät sai myös nauttia keskipäivällä. Raija

Aila kirjoitti...

Minulla on korttien kirjoitusurakka vielä pahasti kesken, kun työasiat ovat vieneet aikani. Olen myös miettinyt, että vähitellen taidan vähentää korttien lähetystä ja korvata sähköisillä kanavilla, koska se lienee ekologisempaa. Mutta nyt minulla oli hankittuna niin ikään hyvään tarkoitukseen myytyjä kotteja, jotka haluan laittaa eteenpäin.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Raija ja Aila, terveisistänne! Myyjäiset menivät hyvin. Anne oli myös tosi iloinen onnistuneesta tapahtumasta.

Postissa oli aika paljon väkeä, kun ihmiset jonottivat ja kulkivat punaiset kuoret käsissään ja postittivat kortteja. Minäkin olin heidän joukossaan ja sain asiani hoidettua omalla vuorollani. Joulu teettää paljon työtä. Sitten, kun voimat ehtyvät, niin pitää irrottautua oravanpyörästä. Olisikohan viisasta irrottautua jo ennen sitä? Seurakunnan vanhuksille kävin viemässä eilen joulumuistamisen.

Ailalle voimia kaikkiin tehtäviisi!