tiistai 27. joulukuuta 2011

Veljekset pyysivät toisiltaan anteeksi!

Nimi: Paavo - 18.05.2008 11:12
Pedro rukoilee, näkee unen ja saa viestin enkeliltä!
Tomasin ja pastorin lähdettyä Pedro kihisi raivosta. Hän halusi juoda itsensä humalaan, mutta ei pystynyt. Hän yritti syödä, mutta ruoka ei maistunut. Viha kalvoi häntä. Hän tömisteli turhautuneena makuuhuoneeseen, polvistui ja rukoili: "Jumala, anna minulle anteeksi ja muuta sydämeni!"
Yöllä hän näki unta, että oli Tomasin kanssa järvellä kalassa, kun ukkonen äkkiä jyrisi, taivas repeytyi ja aukosta lensi alas enkeleitä. Sitten hän kuuli äänen sanovan: "Jos olisit antanut anteeksi Miguelille, Jumala voisi antaa anteeksi sinulle."
Pedro tunsi olevansa hukassa. Sitten valkoisiin pukeutunut mies sanoi hänelle:
"Jeesus tulee pian. Mene pyytämään anteeksi." Pedro heräsi ja itki. Hän tiesi, että Jumala halusi hänen antavan anteeksi veljelleen. Mutta pystyisikö hän siihen?
Seuraavana päivänä Pedro meni vaimonsa kanssa kokoukseen. Hän näki Miguelin istuvan vaimonsa kanssa huoneen toisella puolella. Kun pastori esitti kutsun niille, jotka halusivat antaa elämänsä Jumalalle, molemmat pariskunnat kävelivät eteen. Kokouksen jälkeen pastori tapasi veljekset. "Pedro, Miguel haluaa pyytää sinulta anteeksi. Miguel, tässä on Pedro. Ennen kuin Jumala voi antaa teille anteeksi, teidän on annettava anteeksi toisillenne."

Miguel pyysi Pedrolta anteeksi, että oli loukannut tätä. Pedro nyökkäsi ja pyysi Miguelilta anteeksi, että oli vihannut tätä. Sitten veljekset syleilivät toisiaan kyyneleet silmissä. Veljekset järjestivät juhlan sovinnon kunniaksi. Molemmat pariskunnat kastettiin. Viholliset olivat taas veljiä - nyt myös Kristuksessa. Nyt pariskunnat tekevät pienryhmätyötä ja tutkivat Raamattua kahdentoista perheen kanssa.

Herättikö tämä kertomus sinussa ajatuksia ja tunteita, joista kenties rohkenisit kirjoittaa ja avata keskustelua?

Ei kommentteja: