tiistai 27. joulukuuta 2011

Kirkkautta kohti 3.

Nimi: Paavo - 24.02.2008 20:16
Armo ja totuus, Jumalan kirkkaus!
"Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta" (Joh. 1:14). Jeesuksesta säteilevä kirkkaus oli Jumalan kirkkautta. Luonteen kirkkautta! Jeesus oli "Täynnä armoa ja totuutta" niin kuin Jumalakin. Tätä kirkkautta ihmisten silmät eivät kestäneet katsella. Jeesus surmattiin. Tällä teolla armon ja totuuden kirkkautta ei voitu poistaa eikä tehdä tyhjäksi. Päinvastoin, armon ja totuuden täyteys Jeesuksessa tuli nyt kaikille todistetuksi.
Armon valtakunnan olemassaolo tuli viimeistään nyt esille, vaikka se olikin olemassa Jumalan lupauksen varassa jo heti siitä alkaen, kun ihminen lankesi syntiin. Armon valtakunnan täydellinen perustaminen vahvistettiin Kristuksen kuolemassa. Jeesuksen julistus: "Aika on täyttynyt, Jumalan valtakunta on tullut lähelle" (Mark. 1:15) oli suora viittaus siihen armon valtakuntaan, joka pian hänen kuolemallaan perustettaisiin. Tämä valtakunta ei perustu luomiseen vaan lunastukseen. Armon valtakunnan kansalaisiksi tullaan uudestisyntymän kautta. Sitä ei tunnisteta ulkonaisten seikkojen perusteella, vaan sen vaikutuksesta uskovien sydämeen. Armon valtakunta on myös totuuden valtakunta. "Sitä varten minä olen syntynyt ja sitä varten tullut maailmaan, että todistaisin totuuden puolesta. Jokainen, joka on totuudesta, kuulee minua" (Joh. 18:36,37).
"Astukaamme sen tähden rohkeasti armon valtaistuimen eteen, jotta saisimme armoa ja laupeutta, löytäisimme avun silloin kun sitä tarvitsemme" (Hepr. 4:16).

Ei kommentteja: