keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Vuoden 2008 kirjoituksiani

Paavo - - 01.11.2008 22:53
Nyt on jälleen kuukauden ensimmäinen päivä. Sukutapaamiseen on aikaa 637 päivää. Ilmoittautumisen määrä on pysynyt samana. Tilanne ei ole muuttunut kuukauden aikana. Listalla on kuusi nimeä.

Paavo - - 31.10.2008 23:54
Eilen saimme Annen äidin vieraaksemme. Hän ajeli Kajaanista Kuusamoon linja-autolla. Arvo on Onni-kodissa neljä päivää ja Irma saa vähän levähtää. 90 vuotta on pitkä taival. Irma oli kiinnostunut tutkimaan Hautalan suvun sivuja ja halusi nähdä kuvia teistä. Irma on lukenut sukukirjamme ja tietää suvustamme yhtä sun toista. Hän lähettäisi teille terveiset, mutta hän on nyt nukkumassa, tätä kirjoittaessani.
Tänään oli viimeinen Sympatia-keräys päivä. Lähdin aamulla Sallaan ja sain urakkani valmiiksi. Kiersin Kuusamon, Rukan, Taivalkosken, Posion ja Sallan liikkeet melko tarkkaan. Kävin myös jonkin verran kodeissa. Olen tehnyt tätä keräystä yli 30 vuotta. Koillismaalla 18 vuotta. On ollut erittäin kiinnostavaa tavata tuhansia ihmisiä eri paikkakunnilla. Tänään kohokohta oli rukous- ja öljyllä voitelu hetki erään alkoholiongelmaisen luona. Herra järjesti minulle lopuksi yllätyksen Hautajärvellä. Taimi ja Reima Uutelan kodissa minua odotti lämmin ruoka. Jälkiruoan ja tee-hetken he olivat kattaneet vastavalmistuneeseen "Rauhan tyyssija"- majaan. Tämä maja oli kahdeksankulmainen noin kolme metriä halkaisijaltaan. Se oli lämmitetty pienellä sissi-kaminalla ja valaistu kynttilöillä. Tässä paikassa oli ilo hiljentyä kiitosrukoukseen ja aloittaa lepopäivän vietto. Maa oli musta, kun aamulla lähdin Sallaan ja kotiin päästyäni valkoinen noin kymmenen sentin lumivaippa peitti tienoot. Henkilö, jonka puolesta rukoilin antoi minulle muistoksi kirjanmerkin, jossa oli teksti: "Enkeleitä matkallesi minne kuljetkin. Olkoon aina suojanasi siipi enkelin". Tämän sain kokea todeksi ajellessani lumipyryssä. Matkalla oli vaaratilanne, kun kuorma-auto oli pysähdyksissä tien sivussa ja edelläni menevä auto sai juuri pysäytettyä autonsa ja minä myös olin vähällä ajaa perään, kun tien pinta oli liukas ja renkaat eivät paljon pitäneet vaikka olikin talvirenkaat alla.

Paavo - - 30.10.2008 12:19
Kasvisruokala Kuusamoon
Kuusamossa ei ole yhtään sellaista ruokalaa, josta saisi pelkästään kasvisruokaa. Minulle on tullut ajatus perustaa sellainen kirkkomme yhteyteen. Nykyiset tilamme eivät siihen riittäisi, mutta kirkkomme seinän takana on 85 m2 suuruinen tila. Se vapautui tänä syksynä ja on nyt myynnissä. Tämän tilan voisi yhdistää kirkkomme tilojen kanssa ja siihen saisi pienen kasvisruokalan. Sellaisen lounaspaikan. Arkkitehti on jo suunnitellut ruokalan luonnoksen ja asiaa selvitellään parhaillaan. Olen jo keksinyt nimenkin tälle ruokalalle. Arvaatko mikä se olisi? Tänään minulla on palaveri huoneiston omistajan kanssa. Keskustelemme hinnasta. Kartoitan myös ruokalan henkilöstöasioita. Löytyisikö sukumme keskuudesta tai sukumme vaikutuspiiristä kokkia tai jotain muuta kotitalouskoulutuksen saanutta henkilöä, joka olisi valmis muuttamaan Kuusamoon ideoimaan ja perustamaan kasvisruokalaa kanssani? Vaikkapa muutamaksi vuodeksi. Millä tavalla voisit olla hankkeesssa mukana? Rukous on paras apu kaikessa. Kiitos kun muistat tätä hanketta rukouksin!

Paavo - - 27.10.2008 17:39
Hyvää Uutta Vuotta 5769!
Israelissa alkoi tänä syksynä Uusi Vuosi. Heidän kalenterissa on vuosiluku 5769. He laskevat ajan luomisesta.

Paavo - - 20.10.2008 09:36
Kulttuurien kirjo
Japanilaiset ovat kuulemma erikoisen kiinnostuneita suomalaisista. He ymmärtävät sitäkin suomalaista tapaa, että kaksi ihmistä voi olla kauan aikaa aivan hiljaa puhumatta sanaakaan. Ja mikä ihmeellistä tämä hiljaisuus ja puhumattomuus sujuu aivan mutkattomasti. Siitä ei siis aiheudu mitään sen kummempaa. Monissa muissa maissa tämä ei varmaankaan onnistuisi niin hyvin kuin Suomessa. Ihmiset ajattelisivat, että mistä tuo hiljaisuus oikein johtuu? Olenko kenties loukannut tai suututtanut tuon lähelläni olevan ihmisen? Onko niin, että me suomalaiset kaipaamme rauhaa ja omissa oloissamme olemista enemmän kuin monet muut ihmiset maailmalla.
Mikko viittasi taputtamiseen kokouksen aikana. Olisikohan tämä tapa tullut Amerikasta? Amerikkalaisissa hengellisissä kokouksissa taputetaan paljon. Puhuja otetaan vastaan taputtamalla ja jos hän sanoo jotakin koskettavaa siihen reakoidaan taputtamalla. Tämä kuuluu ystävällisyyteen ja kohteliaisuuteen ja arvostukseen. Tämä on heille yhtä luontaista kuin meille hiljaisuus ja puhumattomuus.
Vierastan itsekin melua ja meteliä ja ihmettelen, että miksi hengelliset kokoukset ovat usein niin levottomia. Huutoa, heilumista, hyppimistä, taputtamista ja musiikin ja laulun huumaavaa hurmosta. Miten ihmisten hermot kestävät tuollaista? Tulee mieleen Karmelin vuoren kokous Elian aikana.
Kulttuurien kirjo maailmassamme on suuri. Jumala on luonut meidät kaikki erilaisiksi. Tässä onkin meille koko elämänikäinen haaste: rakastaa ja hyväksyä ihminen sellaisena kuin hän on. Me emme voi muuttaa toista ihmistä oman mielemme mukaiseksi. Vain Jumala voi muttaa ihmisen. Jumala on antanut meille tehtäväksi rakastaa ja huolehtia toinen toisistamme ja koko maailmasta.

Paavo - - 01.10.2008 17:40
Kävin tänään Sylvi Kielennivan 88-vuotispäivillä. Sylvi on seurakuntamme jäsen ja on ihmeen pirteä. Huomenna on N.P:n 90-vuotispäivä. N.P on aktiivisesti elämässä mukana. Kirjoittelee lehtiin ja osallistuu moniin eri asioihin. N.P. on kirjoittanut kymmenkunta kirjaa ja hän on matkustellut eri puolilla maailmaa. Amerikkaa myöten. Isäni tapasi N.P:n ja heille sukeutui mielenkiintoinen keskustelu aikoinaan.

Paavo - - 01.10.2008 13:53
Sukujuhla Kuusamossa 30.7.-1.8.2010 Käylä/Loma-Ajakka!
Nyt on kuukauden ensimmäinen päivä. Lupasin ilmoittaa sukukokoukseen ilmoittautuneiden määrän aina kuun alussa. Sukutapaamiseen on nyt aikaa 668 päivää. Ilmoittautuneita on tällä hetkellä yhteensä 6. Linja-autopaikan on varannut 4.
Katsotaan mikä on tilanne kuukauden päästä! Varaathan paikan ajoissa!
Netissä oli kalenteri, josta näkyy vuodesta 1800 vuoteen 2400 viikonpäivät eri vuosille. Katsoin syntymäpäiväni. Olen syntynyt lauantaina. Anne ja Suvi ovat syntyneet molemmat tiistaina ja Terho on syntynyt keskiviikkona.
TV 7 kanavalla haasteltiin erästä vanhempaa miestä, joka on ollut ammatiltaan lentäjä. Hän on kymmenisen vuotta tutkinut Raamatun numerotietoja. En tiedä miten hän oli laskenut Jeesuksen syntymäpäivän. Hän oli tullut siihen tulokseen, että Jeesuksen syntymäpäivä olisi ollut 17.6.2 eaa. Juhannuksena voisikin sitten laulaa "Ja niin joulu joutui jo taas Pohjolaan"...

Ei kommentteja: