perjantai 9. joulukuuta 2011

Kymmenysten palauttaminen avaa taivaan ikkunat!

Eilen kentällä ollessani sain puhelun nuorelta aikuiselta, joka on siskojensa ja veljiensä kanssa osallistunut useampia kertoja pitämilleni Eräripareille ja Nuorten Seikkailuleireille. He ovat kuulleet Raamatun opetusta varhaisnuoruudessaan. Eilen sain rohkaisevan kokemuksen siitä, että kylvetty sana ei mene hukkaan, vaan se tuottaa aikanaan satoa.

Puhelu toi mieleeni seuraavan Raamatun kohdan:

"Rakas ystävä, toivon, että sinulle kuuluu joka suhteessa hyvää ja että olet terve; sisäisestihän sinulle kuuluu hyvää. Ilahduin suuresti, kun tänne tulleet veljet kertoivat sinun elävän totuudessa, niin kuin asia onkin. Mikään ei tuota minulle suurempaa iloa kuin se, että kuulen lasteni elävän totuudessa." (3. Joh. 1-4.)

Leireille osallistuneet nuoret ovat muuttaneet Kuusamosta Etelä-Suomeen, suureen maailmaan. Eilinen soittaja pyysi minulta seurakunnan tilinumeroa ja viitenumeroa, jotta hän voi maksaa seurakunnallemme kymmenykset. Minusta tämä on tänä aikana hyvin harvinaista oma-aloitteellisuutta nuorilta ihmisiltä. Soittaja pyysi omaa viitenumeroa myös siskolleen, joka hänkin aloittaa kymmenysten maksamisen seurakunnallemme. Kiitos teille rakkaat nuoret, uskollisuudestanne Herran sanaa kohtaan. Herra on luvannut avata taivaan ikkunat ja vuodattaa siunausta ylenpalttisesti niille, jotka palauttavat kymmenykset Herran varastohuoneeseen, joka on seurakunta. Jumala tulee pitämään lupauksensa, olette siunattuja Herran opetuslapsia! Kerron teille rohkaisuksi, että Jumalan matematiikka on erilaista kuin meidän ihmisten. Otan pienen esimerkin, josta näemme sen, mitä tapahtuu, kun ihminen palauttaa Herralle kuuluvan osuuden kymmenyksinä. Kun saamme esim. 1000,- euroa, niin siitä 10 % on 100,- euroa. Tämä 100,- euroa on kymmenykset ko. summasta.
900,- € > 1000,- €
Miten tämä yhtälö voi olla mahdollista? Eikö 900,- € ole pienempi kuin 1000,- €, ainakin Ojalan laskuopin mukaan? Kyllä se on mahdollista! Se pitää paikkansa. Jumala käyttää kertolaskua silloin, kun me laskemme yhteen. Kirjoitan tähän uuden yhtälön, josta näette, miten se on mahdollista.
900,- € + siunaus > 1000,- € - siunaus.

Jos ihminen käyttää kaiken tulonsa omiin tarkoituksiin ja riistää näin Jumalalta kymmenyksissä ja uhrilahjoissa, niin hän panee palkkansa reikäiseen kukkaroon, josta rahat valuvat hukkaan ja varat eivät riitä mihinkään. Ihminen vain köyhtyy köyhtymistään ja häntä vaivaa krooninen rahapula. Jos et usko tätä, niin sinun kannattaa itse kokeilla kymmenysten maksamista käytännössä. Tulet heti huomaamaan siunauksen ja kirouksen välisen eron. Lue Mal. 3:6-12. Jumala on antanut meille luvan koetella hänen uskollisuuttaan, antamalleen lupaukselle. Miksi et noudattaisi Herran kehotusta tässä asiassa jo heti seuraavan "tilipussin" saatuasi! Palauta Herralle hänelle kuuluva osuus tuloistasi ja anna myös kiitouhrilahjoja kymmenysten lisäksi. Tee tämä kaikki iloisella ja kiitollisella mielellä, niin elämääsi tulee aivan uudenlainen sisältö. Jumala sanoi Korneliukselle, että hänen rukouksensa ja almunsa ovat tulleet kuulluksi taivaassa. Rukoukset ja almut liittyvät hyvin läheisesti yhteen. Jaakob ymmärsi myös tämän, kun hän lupasi antaa Jumalalle kymmenykset. Oletko sinä tehnyt lupauksen Herralle ja pitänyt sen? Nyt Herra kutsuu sinua tässä asiassa liittoon kanssaan!

Tämän kirjoituksen kommentteihin toivon tulevan teidän kymmenyksiin ja uhrilahjoihin liittyviä kokemuksia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taivaan ja maan Herra ja Valtias omistaa täällä kaiken, minutkin, niinpä katson että jos kerran haluan olla uskollinen, niin palautan Herran varastohuoneeseen kymmenykset. Ja sitten odotan että HÄN avaa taivaan akkunat ja vuodattaa runsaan siunauksen. Sillä hyvin usein tarvitsen erikoista suosion osoitusta. Lyhyesti sanottuna. Helena S

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Helena, todistuksestasi. Olet varmaan saanut paljon kaikkea hyvää Herralta. Elämä ja terveys ovat parhaita lahjoja. Sen huomaa siinä vaiheessa, kun sairastuu vakavasti ja on kuoleman vaarassa.