lauantai 17. joulukuuta 2011

Hengen mukaan eläminen

"Kristityn elämä ei ole aina helppoa. Hän joutuu koviin taisteluihin ja kohtaa ankaria kiusauksia. 'Liha haluaa toista kuin Henki, Henki toista kuin liha.' Mitä lähemmäksi tulemme tämän maailman loppua, sitä petollisemmiksi ja vaarallisemmiksi tulevat vihollisen hyökkäykset. Ne ovat ankarampia ja toistuvat useammin. Ne, jotka vastustavat valoa ja totuutta, tulevat paatuneemmiksi ja välinpitämättömämmiksi ja katkerammiksi niitä kohtaan, jotka rakastavat Jumalaa ja pitävät hänen käskynsä."

"Vaikka jokaisen uskovan elämässä vallitsee taistelu lihan pyrkimysten ja Hengen pyrkimysten välillä, kristityn elämää ei ole tuomittu epäonnistumaan. Koska Kristus on voittanut synnin vallan ja kuoleman, kristitty voi elää Hengen johdossa ja Jumalan armon avulla pitää lihan halut kurissa." (RS s. 89.)

Jeesuksen seuraaminen tarkoittaa Hengessä vaeltamista. Se tarkoittaa Jeesus-tiellä kulkemista. Jeesuksen puhetta kannattaa kuunnella tarkasti, niin että oppii tuntemaan hänen äänensä ja erottamaan sen lohikäärmeen äänestä. Ääni voi olla suloinen, soinnukas, miellyttävä ja tunteisiin vetoava, mutta se voi olla siitä huolimatta paholaisen ääni, joka harhauttaa ja eksyttää meidät. Lampaat tuntevat oikean paimenen, äänestä ja ne seuraavat häntä. Vierasta ääntä ne eivät seuraa. Jumalan sanan kautta opimme tuntemaan oikean paimenen. Väärä paimen käyttää myös sanaa, mutta hänen puheensa eivät sisällä koko totuutta. Meidän pitää paneutua Raamatun opetukseen hyvin huolella, rukoillen Hengen johdatusta. Jumala antaa meille tilaisuuksia, että harjaannumme erottamaan hyvän ja pahan valitaksemme hyvän.

Ei kommentteja: