keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Sana varjelee eksytykseltä

Nimi: Paavo - 08.10.2008 13:55
Milloin kuolleita ei haudata?
Kun puhutaan ruumiista kirjaimellisessa merkityksessä ne haudataan lämpimissä maissa välittömästi samana päivänä tautiriskin tähden, paitsi jos ruumiille on kylmät säilytystilat, niin silloin hautajaiset voidaan pitää myöhemmin. Muistamme kuinka vaikea tilanne muodostui Kaakkois-Aasiassa tsunamin aikana, kun ruumiita tuli niin paljon, etteivät ne mahtuneet kylmiin säilytystiloihin. Tautiriski nousi huomattavasti. En usko, että joskus järjestettäisiin ruumiiden hautaamista koskeva äänestys.

Johannes Kastajan todistus vaivasi varsinkin Herodeksen hovia, mutta kun tämä uskollinen todistaja tapettiin, niin "Johanneksen opetuslapset tulivat sitten hakemaan ruumiin ja hautasivat sen" (Matt. 14:12). Uskon että myös Johanneksen pää annettiin mukaan, eikä sitä jätetty näytille.

Tulevaisuudessa tulee kyllä olemaan sellainen tilanne, että kuolleita ei haudata. Tämä tapahtuu Jeesuksen taksintulon yhteydessä. Uskossa kuolleet nousevat I ylösnousemukseen ja elossa olevat uskovat muutetaan kuolemaa maistamatta kirkastettuun ruumiiseen ja heidät viedään yhtä aikaa taivaaseen. Kuolleet jumalattomat pysyvät kuolleina haudoissaan kun Jeesus tulee ja kaikki elossa olevat jumalattomat kuolevat Jumalan kirkkauden vaikutuksesta. Näitä Jeesuksen takaisintulon yhteydessä kuolleita jumalattomia ei haudata, koska täällä ei ole yhtään ihmistä niitä hautaamassa. Maapallo on silloin kauhean näköinen. Viimeiset seitsemän vitsausta ovat muuttaneet maapallon kurjaan kuntoon ja lopuksi jumalattomien ruumiit lojuvat pitkin ja poikin tämän planeetan pintaa ja kukaan ei ole niitä hautaamassa. Paholainen ja hänen enkelinsä saavat katsella näitä maisemia seuraavat tuhat vuotta ja miettiä mitä ovatkaan saaneet aikaan. Maapallo tulee autioksi ja tyhjäksi tunnen vuoden ajaksi.


Nimi: Paavo - 07.10.2008 14:29
Ihmeet voivat johtaa meidät harhaan, jos emme tunne sanaa!
"Isä, minä pyydän, lähetä hänet sitten vanhempieni taloon. Minulla on viisi veljeä - hänen pitäisi varoittaa heitä, etteivät hekin joutuisi tähän kärsimyksen paikkaan". Aabraham vastasi: "Heillä on Mooses ja profeetat. Kuulkoot heitä". Ei, isä Aabraham", mies sanoi, "mutta jos joku kuolleiden joukosta menisi heidän luokseen, he kääntyisivät". Mutta Aabraham sanoi: "Jos he eivät kuuntele Moosesta ja profeettoja, ei heitä saada uskomaan, vaikka joku nousisi kuolleista". (Luuk 16:27-31). Tämä Jeesuksen vertaus korostaa sitä, että meidän tulisi uskoa Raamatun sanan todistukseen ilman yliluonnollisia kokemuksia. Eenok, Elia, Mooses, Johannes Kastaja ja muut profeetat ovat jo antaneet todistuksensa omana aikanaan ja heidän todistuksensa on kirjoitettuna Raamattuun ja tuo heidän todistuksensa on elävä ja voimallinen, kun Pyhä Henki tekee sen eläväksi. He ovat antaneet täydellisen todistuksensa, eikä heidän tarvitse tulla sitä uudelleen antamaan eikä täydentämään.

Ilm. 13-luku kertoo kahdesta pedosta, jotka toimivat yhdessä. Toinen peto "käyttää ensimmäisen pedon puolesta tämän koko valtaa ja panee maan ja sen asukkaat kumartamaan ensimmäistä petoa, sitä, jonka kuolinhaava oli parantunut. Se tekee suuria tunnustekoja ja saa tulen lyömään taivaasta maahan ihmisten nähden. Niillä tunnusteoilla, joita sillä on valta tehdä ensimmäisen pedon nimissä, se johtaa harhaan kaikki maan asukkaat, niin että saa heidät tekemään patsaan sen pedon kunniaksi, jota on isketty miekalla mutta joka on vironnut henkiin. Se on saanut vallan antaa pedon kuvalle hengen, niin että kuva jopa kykenee puhumaan, ja se on myös saanut vallan tappaa kaikki, jotka eivät kumarra pedon kuvaa. Se pakottaa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat, ottamaan oikeaan käteensä tai otsaansa merkin. Kenenkään ei ole lupa ostaa eikä myydä mitään, ellei hänellä ole tätä merkkiä, joka on pedon nimi tai sen nimen luku. Tässä vaaditaan viisautta. Se, jolla on ymmärrystä, laskekoon pedon nimen lukuarvon: se on erään ihmisen luku, ja se luku on kuusisataakuusikymmentäkuusi" (Ilm. 13:12-18). Tämä profetia tuo Jumalan sanoman meidän sukupolvellemme. Amerikka on vahvasti mukana tämän profetian täyttymyksessä. Mutta miten?

Ei kommentteja: