keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Matkakertomus Toivonlinnasta

Nimi: Paavo - 09.11.2008 22:39
Matkakertomus Toivonlinnasta!
7.11. lensimme Helsinkiin ja vaihtokoneella Turkuun. Matkatavaroiden joukossa oli iso matkalaukku täynnä rooliasuja kuvaelmaa varten. Turun kentällä meitä oli vastassa Ilkka Peltonen, joka on vanhempainneuvoston puheenjohtaja Suomen kristillisessä yhteiskoulussa, Toivonlinnassa. Kun pääsimme perille Piikkiöön, niin nopean ruokailun jälkeen valmistauduimme klo 19.00 alkavaan tilaisuuteen, jossa näytimme kuvia viime kesän eräriparilta. Biokemisti, tutkija, Ossi Turunen, Nummelasta oli nämä kuvat ottanut ja hän selosti niiden pohjalta leritapahtumia erittäin mukaansatempaavasti. Yleisö piti näkemästään ja kuulemastaan. Minulla oli iltahartaus VT:n autuuslupauksista. VT:ssa esiintyy sana "autuas" vain seitsemän kertaa. Nämä tekstit olivat puheeni runkona. Tämän jälkeen nuorilla oli musiikki-ilta. Minulla alkoi kuvaelman harjoitukset. Yhdeksän nuorta pukeutui rooliasuihin, jotka olin tuonut Kuusamosta. Aihe oli Jeesuksen vertaus, josta olemme kirjoitelleet tällä kanavalla: "Palvelijoille uskotut rahat eli talentit eli leiviskät". Esitimme tämän kuvaelman saarnatekstinä sapatin jumalanpalveluksessa. Esitys onnistui hyvin ja kuulijat ihmettelivät, että mistä nämä puvut ja vaikuttava esitys oikein tulivat näin yks´kaks´. Monet sanoivat aiheen koskettavan heitä paljon. Eräs mieskuulija sanoi, että hänen täytyy kaivaa talentit kuopasta, jonne hän on ne kätkenyt. Lastenkertomuksen pidin Ripsu-kissasata ja Rane-koirasta, jotka ovat olleet lastemme lemmikit. Aihe tuntui kiinnostan myös isoja lapsia. Jumalanpalveluksessa oli runsaasti musiikkia ja laulua. Lapsikuoro ja iso koululaiskuoro (n. 30 laulajaa). Lähetysterveisinä saimme kuulla kahden saksalaistytön kertomuksia, jotka olivat Toivonlinnassa vaihto-oppilaina ja Toivonlinnan nuorten kertomuksia, kun he olivat olleet vaihto-oppilaina Pekingissä. Kansainvälinen tunnelma.

Koululaisluokalla teemana oli Daniel. Luokkaa valmistaessani laitoin tuolit ympyrään ja keskelle ympyrää tein kuvaelmatarvikkeistani vaikuttavan lavasteen Babylonin hovista. Lapset olivat erittäin kiinnostuneita ja kuuntelivat sanomaa keskittyneesti. Ihmettelin myös sitä, että olin laittanut täsmälleen niin monta tuolia kuin lapsia tuli tuohon ryhmään (n. 15-18) en muista tarkkaa lukumäärää. Illalla, kun olin menossa huoneeseeni, niin eräs pikku tyttö huusi aivan yllättäin pimeää tietä kulkiessaan lapsiryhmän keskeltä, että kiitos hyvästä luokasta tänään. Se oli mukava. Sana ei ollut mennyt hukkaan.
Iltapäivällä Terholla oli erittäin vaikuttava esitys koulukiusaamisesta. Hän oli paneutunut aiheeseen hyvin huolella. Aiheesta oli järjestetty kysely, jota Terho analysoi esityksessään. Minulla oli aiheena yhteisöllisyyden kehittäminen. Paluumatkalla huomasimme tuoreesta Hesarista, että samalla aukeamalla oli artikkelit koulukiusaamisesta ja yhteisöllisyydestä. Juuri ne aiheet, joiden ympärillä mekin viivyimme Toivonlinnassa. Olimme siis ajan "hermolla".

Eräs ihmettelyn aihe meille oli myös se, kun ysiluokkalaiset olivat tehneet ruokasalista havajilaisen Hula Hula- pizzeerian. Aivan kuin olisimme käyneet Havajilla. Niin aidon tuntuinen oli tunnelma. Näin he keräsivät varoja luokkaretkeä varten. Uskon, että vierailumme ei ollut turha.
Paluumatkalla sain tutustua myös Turussa olevaan rasvisravintolaamme. Sain vinkkejä, jos meilläkin se toteutuu jonain päivänä.

Ei kommentteja: