keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Profetiat avautuvat

Nimi: Paavo - 20.10.2008 18:05
Mitä pedoilla tarkoitetaan?
Raamatun profeetallissessa sanastossa esiintyy usein sana "peto". Tämä on vertauskuva Jumalaa vastustavasta vallasta. Kun luet Danielinkirjaa ja Ilmestyskirjaa huomaat, että siellä esiintyy erilaisia petoja.

Danielin kirjan pedot:
Siivekäs leijona, karhu, siivekäs pantteri, kymmensarvinen peto, oinas ja kauris.

Ilmestyskirjan pedot:
Seitsenpäinen ja kymmensarvinen lohikäärme, seitsenpäinen ja kymmensarvinen peto, karitsansarvinen, lohikäärmeen tavalla puhuva peto, lohikäärme, kaksisarvinen peto, peto, joka muistutti leopardia ja jolla oli karhun jalat ja leijonan kita, syvyydestä nouseva peto.

Voiko näitä symboleja ymmärtää? Mistä tiedän onko tulkinta oikea vai mielikuvituksen tuote tai arvailua? Mistä lähtisit tätä kysymystä ratkaisemaan?

Nimi: Paavo - 18.10.2008 18:39
"Ihmissiteet"
Siitä on jo kymmenen päivää kun viimeksi kirjoitin. Vaikka näillä sivuilla on ollut hiljaista. Elämässä on tapahtunut pajon asioita. Olen tehnyt useita matkoja Pohjois-Suomessa. Eilen illalla tulin Oulusta, jossa avustimme Suvin ja Tonin majanmuuttoa. Anne jäi vielä muutamaksi päiväksi Ouluun ompelemaan verhoja ja järjestelemään tavaroita paikoilleen. Nuorten uusi osoite on Tiedonkaari 3 A 5, 90570 Oulu. Heidän uusi asuntonsa sijaitsee luhtitaloalueella lähellä yliopistoa. Rauhallinen ja kaunis ympäristö. Lähellä on myös hyvät ulkoilureitit ja luontoa. Pensasaitaa leikatessani tutustuin vanhempaan pariskuntaan, jotka ovat asuneet tällä alueella talojen perustamisesta asti. He olivat kovin ystävällisiä ja opastivat taloyhtiön asioissa. Talonmiehen työt on jaettu kaikkien asukkaiden kesken siten, että asukkaat hoitavat työt vuorollaan viikon kerrallaan. Kaikilla on siis yhteinen vastuu esim. lumitöistä. Tämä varmaan rakentaa yhteisöllisyyttä hyvällä tavalla. Saimme tietää, että nuorten seinänaapurissa asustelee neurokirurgi ja toisella puolella ulkomaalaisia. Mielenkiintoista tutustua heihin lähemmin myöhemmin. Talojen sisäpihalla oli leikkimökki, hiekkalaatikko ja grillikatos. Nämä jutut antavat mahdollisuuden tutustua talojen asukkaisiin lähemmin kauniina kesäiltoina kun ulkona ei sada ja aurinko lämmittää. Tämä matka muistutti minua siitä, että meidän olisi hyvä tutustua ihmisiin paremmin ja rohkeammin ja olla avuksi toinen toisillemme. Kristillinen seurustelu avaa sydämen ovia Jeesukselle. Tuli mieleeni Hoos. 11:4, jossa kerrotaan kuinka Jumala käyttää ihmissiteitä etsiessään ja vetääkseen meitä hänen luokseen. "Ihmissiteillä minä heitä vedin".

Ei kommentteja: