maanantai 30. marraskuuta 2009

Sain tänään intiaanisokeria ja kävin myyjäisissä

Oletko koskaan maistanut intiaanisokeria? Se on täysruokosokeria, joka on paljon terveellisempää kuin valkoinen puhdistettu sokeri. Siinä on paljon mineraaleja, hivenaineita ja vitamiineja. Ari-Pekka tilasi sitä jostakin etelästä ison laatikollisen. Ostin sitä kotiimme 4 kg. Tämän sokerin alkuperäismaa on Bolivia. Etiketissä lukee seuraavaa:
* Yli 400 vuotta yhtäjaksoista rauhanmestarityötä.
* Työllistää ja kouluttaa intiaaneja.
* Vaihtoehto kokapensaan viljelylle.
* Rekisteröity Andien, Suomen ja Japanin kansanterveystyölle.

Rooibos-teen kanssa se maistui ihan hyvältä. Tätä pitää hankkia tulevaan Karpaloon. Tästä voisikin saada hyvänmakuisen ja terveellisen karpalokastikkeen, joka olisi piristävä kaamos-jälkiruoka.

Kävin tänään Terhon koulun myyjäisissä Kuolion koululla. Myyjäiset olivat mukava sosiaalinen tapahtuma, joka kokosi kylän väkeä yhteen. Oli mukava tavata monia tuttuja, joita en ollut pitkään aikaan nähnyt. Leivonnaiset, käsityöt, puutyöt ja arvat tekivät kauppansa. Toivottavasti Kuolion koulun oppilaat saivat luokkaretkirahastoonsa mukavasti varoja.

2 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Sain maistaa koululla, kun yksi kollega käyttää intiaanisokeria ja oli tuonut kokkareita maistiaisiksi. Todella hyvänmakuista, mukava salmiakin tai lakritsin vivahde. Minkä ihmeen takia sokeria on alettu puhdistaa, kun se on noin hyvää ja paljon terveellisempää alun alkaen, Luojan luomana?

Paavo Hautala kirjoitti...

Olen ihmetellyt samaa. Miksi luonnon raaka-aineet puhdistetaan kaikista hyvistä ja tärkeistä aineista ja lopuksi lautasella on raffinoitua ja epäterveellistä ruokaa. Myös lisäaineiden lisääminen on paha juttu, koska ne ovat usein elimistölle vieraita aineita.