perjantai 27. marraskuuta 2009

Tulkaa riemuiten Herran temppeliin!

Tulkaa riemuiten Herran temppeliin!
"Iloitse maa! Kohottakaa riemuhuuto Herralle! Palvelkaa häntä iloiten, tulkaa hänen eteensä riemuiten. Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Tulkaa hänen porteilleen kiittäen, hänen esipihoilleen ylistystä laulaen. Kiittäkää häntä, ylistäkää hänen nimeään. Hyvä on Herra! Iäti kestää hänen armonsa, hänen uskollisuutensa polvesta polveen." (Ps. 100.)
Tämä oli oikein sopiva sana sapatin valmistuspäivän aamuna. Iloitsimme aamulla yhdestä uudesta tulokkaasta rukoushetkeemme. Tervetuloa Markku mukaan jatkossakin!
Huutamisella on negatiivinen kaiku sanavarastossamme. Miellämme sen riitoihin ja eripuraan. Psalmeissa tämä sana on yhdistetty riemuun, joka on ilon korkeampi ilmaisu. Mitä ajatuksia sinulle tulee mieleen riemuhuudosta?
Olen ihmetellyt afrikkalaisia hengellisiä kuoro-lauluja. Niissä yht' äkkiä joku laulaja alkaa hyvin korkealla äänellä kiljahdella, tai suorastaan kirkua. Olen miettinyt, onko tämä sitä riemuhuutoa, josta psalmit kirjoittavat?

"Palvelkaa häntä iloiten"
Ihmiset erittelevät puheissaan usein maallisen - ja hengellisen työn toisistaan. Tavallinen arkityö voi olla kuitenkin jumalanpalvelusta, kun teemme sen iloisella mielellä Jumalan kunniaksi. Olet varmaan kuullut suutarin vastauksen, kun häneltä kysyttiin ammattia; "Matkalla taivaaseen paikkaan kenkiä."
Jokainen kunniakas työ on suuri siunaus ihmiselle. Työttömänä oleminen on raskasta. Kerran eräs pitkäaikaistyötön purki minulle sydäntään. Hän oli hyvin ahdistunut ja epätoivoinen. Kuuntelin häntä pitkään. Oli vaikea löytää sopivia sanoja, koska en voinut auttaa häntä konkreettisesti antamalla hänelle ansiotyötä. Kun rohkaisin häntä Jeesuksen sanoilla: "Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon." (Matt. 11:28.)
Hän sanoi heti, että tuo sana ei kuulu hänelle. Siinä kutsutaan työtätekeväisiä ja minä olen työtön. - Kiinnitin hänen huomionsa sanaan "raskautetut" ja kysyin: tunnetko olevasi raskautettu? Kyllä, erittäin raskautettu! Silloin tämä kutsu kuuluu juuri sinulle. Pitkän keskustelun jälkeen rukoilin hänen ahdistuneen sielunsa puolesta. Pyysin Jumalaa johdattamaan hänelle sopivaa työtä. Tähän rukoukseen vastattiin. Tämä henkilö sai mieleistään työtä. Hänen oli kyllä muutettava paikkakuntaa. Tähän muuttoon hän sai voimaa ja elämä näytti paljon valoisammalta kuin ennen.

Meidän tulisi tehdä kaikki työ iloisella mielellä. Jos ilo katoaa työstä, siitä tulee raskasta raadantaa ja silloin tulee helposti loppuun palaminen ja masentuminen.
Jumala on etukäteen suunnitellut jokaiselle ihmiselle maan päällä jonkin tehtävän. Kun pieni lapsi syntyy maailmaan, Isän kädet ottavat hänet ilolla vastaan. Jumala on laatinut jokaiselle hienon suunnitelman. Se on valmiina odottamassa. Kukaan syntynyt ihminen ei ole vahinko eikä sattuman tulos. Meidät on taitavasti kudottu äidin kohdussa. Jumala on ollut mukana hedelmöitymisestä alkaen. Oletko sinä löytänyt oman tehtäväsi ja paikkasi maailmassa? Jos olet epävarma, rohkaisen sinua etsimään sanan ja rukouksen avulla omaa paikkaasi tässä maailmassa. Herra on luvannut johdattaa niitä, jotka kulkevat rukoillen.
Jos olet löytänyt oman paikkasi, kiitä siitä joka päivä Herraa ja tee työsi iloiten. Ilo loistaa kasvoista kauimmaksi! Ilo antaa voimaa! Ilo Herrassa on teidän väkevyytenne!

Huomenna vietämme erään seurakuntamme jäsenen 60-vuotispäiviä. Meillä on myös erityinen lasten päivä
kakkutarjoiluineen! Olet lämpimästi tervetullut!

Ei kommentteja: