tiistai 10. marraskuuta 2009

Rauha on Jumalan lahja!

Ylösnousseen Jeesuksen ensimmäiset sanat pelokkaille opetuslapsille olivat: "Rauha teille!"
Rauha tulee Jumalalta. Jokainen meistä tarvitsee ja kaipaa rauhaa. Syntiinlankeemuksen tähden ihminen menetti rauhan, mutta lunastustyön kautta rauha palautetaan meille takaisin.

Jeesus sanoo: "Minä annan teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon." (Joh. 14:27.) Rauha on Jumalan lahja!

Psalmin 85 otsikkona on: "Herra lupaa rauhan kansalleen."
Tämä on hyvä lupaus. Rauhan lupaus annetaan jakeessa yhdeksän. "Minä kuuntelen, mitä Herra Jumala puhuu. Hän lupaa rauhan kansalleen, omilleen", Herra jatkaa - älkööt he enää eksykö mielettömyyteen! (tyhmyyteen VKR.)" Mielettömyyteen eksyminen vie rauhan. Jumalasta luopuminen on suurta tyhmyyttä. Jumalan lupausten hylkääminen ja epäusko on syntiä, joka johtaa ihmisen mielettömyyteen. Seurauksena on huono omatunto ja rauhan menettäminen.

"Hän antaa apunsa niille, jotka häntä palvelevat, ja niin meidän maamme saa takaisin kunniansa. Laupeus ja uskollisuus kohtaavat, oikeus ja rauha suutelevat toisiaan. Uskollisuus versoo maasta ja oikeus katsoo taivaasta. Herra antaa kaiken hyvän, maa antaa satonsa. Herran edellä kulkee oikeus, se valmistaa Herralle tien."

Jeesuksen ansiosta ja hänen kauttaan kaikki tämä siunaus on mahdollista tulla osaksemme tänäkin päivänä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Jeesus rauhastasi, jota tänäänkin meille tarjoat!