keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Katoavaisuuden orjuus päättyy pian!

Luomakunta joutui syntiinlankeemuksen tähden katoavaisuuden orjuuteen.
"Koko luomakunta odottaa hartaasti Jumalan lasten ilmestymistä. Kaiken luodun on täytynyt taipua katoavaisuuden alaisuuteen, ei omasta tahdostaan, vaan hänen, joka sen on alistanut. Luomakunnalla on kuitenkin toivo, että se pääsee kerran pois katoavaisuuden orjuudesta, Jumalan lasten vapauteen ja kirkkauteen. Eikä vain luomakunta, vaan myös me, jotka olemme ensi lahjana saaneet omaksemme Hengen, huokailemme odottaessamme Jumalan lapseksi pääsemistä, ruumiimme lunastamista vapaaksi." (Room. 8:19-23.)

Uudessa maassa kasvi- ja eläinkunnallakaan ei ole enää kuolemaa. Tätä on vaikea käsittää, koska olemme niin tottuneet kuolemaan. Elämme kuoleman varjon maassa. Uudessa maassa ei ole kuoleman varjoja. Kuolema on nielty ja voitto saatu.

Psalmi 98 kutsuu psalmin 96 lailla laulamaan uutta laulua Herralle. Tähän lauluun kutsutaan koko luomakuntaa.

"Maa, kohota Herralle riemuhuuto! Iloitkaa ja riemuitkaa, laulakaa ja soittakaa! Ylistäkää Herraa harpun sävelin, soittakaa ja laulakaa! Vaskitorvin ja oinaansarvin kohottakaa ylistyksenne Herralle, kuninkaalle! Pauhatkoon meri kaikkineen, juhlikoon maa, juhlikoot sen asukkaat! Taputtakoot virrat käsiään, yhtykööt vuoret niiden iloon Herran edessä, sillä hän tulee ja tuo maailmaan oikeuden. Hän hallitsee maanpiiriä vanhurskaasti, tuomitsee kansoja oikeuden mukaan."

Jumala antoi ihmisille tehtäväksi varjella ja viljellä maata. Tässä tehtävässä olemme epäonnistuneet. Maa on ryöstetty, raiskattu ja saastutettu monin paikoin niin pahoin, että asuminen on käynyt mahdottomaksi. Syntiinlankeemuksen tähden paholainen on alistanut koko luomakunnan ja ihmiset orjuuteen. Tämän tähden kaikki elolliset huokaavat.

Kurjasta tilanteesta huolimatta Jumala rohkaisee meitä vaihtamaan huokaukset uuteen lauluun, "sillä hän tulee ja tuo maailmaan oikeuden." Hän tulee hallitsemaan maanpiiriä vanhurskaasti,
epäoikeudenmukaisuuden aika päättyy pian! Laulakaamme siis Herralle uusi laulu! "Hän on tehnyt ihmeellisiä tekoja. Hänen oikea kätensä, hänen pyhä voimansa on saanut voiton."

Ei kommentteja: