torstai 12. marraskuuta 2009

Kosmista valtataistelua

"Toivon tehtävän vastaanottaminen" oli tämän päivän rukousviikon lukemisen otsikko.

Maailmassa on kaksi näkymätöntä valtakuntaa, jonka rajoja ei voi piirtää maailman kartalle, Jumalan valtakunta ja paholaisen valtakunta. Molemmilla valtakunnilla on oma johtajansa. Jumalan valtakuntaan pääsemiseksi tarvitaan kaksi syntymää, mutta paholaisen valtakuntaan "riittää, kun on maailmaan tullut." "Jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan." "Jumalan valtakunnassa pelastus on vapaa lahja kaikille, jotka hyväksyvät sen, mitä Jeesus teki ristillä. Paholaisen jäljitellyssä valtakunnassa pelastus on ansaittava teoilla. "Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa", enkeli sanoo, "ei niillä, jotka kumartavat petoa." Levon saavat ainoastaan ne, jotka ovat kaikessa täysin riippuvaisia Jeesuksesta - elämässä, vapaudessa ja pelastuksessa."

Ilmestyskirjan 12-13 luvut avaavat silmämme näkemään suuren taistelun, joka käydään näiden kahden valtakunnan välillä. Kysymys on kosmisesta valtataistelusta, jossa olemme mukana tahdoimmepa tai emme.

Puhdas nainen, joka synnytti poikalapsen, kuvaa Jumalan seurakuntaa, jonka keskuuteen Jeesus-lapsi syntyi. "Suuri tulipunainen lohikäärme" kuvaa saatanaa, joka yrittää hävittää Jumalan valtakunnan maan päältä. Tämä lohikäärme on synnyttänyt pedon, joka vaatii itselleen jumalallista palvontaa. Peto käyttää apunaan maallisia valtakuntia, kun se sotii "naisen muita lapsia vastaan, niitä jotka ovat uskollisia Jumalan käskyille ja Jeesuksen todistukselle." Jumalalla ja paholaisella on omat merkkinsä, jotka paljastavat kumpaan valtakuntaan ihmiset kuuluvat. Jumalan merkkiä ei voi ostaa rahalla eikä sitä voi ansaita millään teoilla. Se saadaan armosta uskon kautta Jeesukseen Kristukseen. Jumalan suojaava merkki on lahja niille, jotka ovat uskollisia Jumalan käskyille ja Jeesuksen todistukselle. Jumala painaa tämän suojaavan sinettinsä meihin meidän suostumuksellamme. "Jumalan sinettiä kuvataan symbolisesti otsaan kirjoitettuna Jumalan ja Karitsan nimenä." Pedon merkin kohdalla käytetään aivan toisenlaisia keinoja. "Se pakottaa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat, ottamaan oikeaan käteensä tai otsaansa merkin. Kenenkään ei ole lupa ostaa eikä myydä mitään, ellei hänellä ole tätä merkkiä, joka on pedon nimi tai sen nimen luku." (Ilm. 13:16,17.) Olen kirjoittanut merkkikielellä, niin kuin Ilmestyskirjakin tekee. Rohkaisen sinua ottamaan selvää kaikista Ilmestyskirjan symboleista. Silloin sana avautuu ja ymmärrys lisääntyy!

Ei kommentteja: