keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Nyt on tullut aika lähteä Babylonista pois!

Babylonin kuningas Nebukadnessar katseli rakentamaansa kaupunkia palatsinsa kattotasanteelta ja sanoi:

"Tämä on se suuri Babylon, jonka minä olen väkevällä voimalla rakentanut kuninkaalliseksi kaupungikseni ja omalle nimelleni kunniaksi!" (Dan. 4:27.)

Näissä sanoissa kaikuu ylpeyden henki. Lainaan tämän päivän lukemisesta pienen katkelman, josta tulee esille se, mihin ihmisylpeys johtaa.

"Historiallisesti muinaisen Babylonin maineikkaat vuodet osuivat Nebukadnessarin valtakaudelle tämän palauttaessa kaupungin entiseen loistoonsa. Nebukadnessarin suunnitelmana oli tehdä valtakunnastaan maailmanlaajuinen ja ikuinen. Kaupungin ylpeyden aiheena oli 53 tärkeille jumalille omistettua temppeliä, 955 pikkupyhäkköä ja 384 katualttaria. Siellä olivat riippuvat puutarhat (yksi antiikin ajan seitsemästä ihmeestä), jotka kasteltiin putkistoa myöten pumpattavalla vedellä. Babylonissa oli Nebukadnessarin valtakaudella niin paljon rakennustaidetta, että pelkästään hänen rakennuttamiinsa kohteisiin kaiverrettujen omistuskirjoitusten luetteleminen vaatii 126 sivua tekstiä. Palatsinsa katolta Nebukadnessar saattoi nähdä kaupunkiaan ympäröivän kaksoismuurin. Ulompi muuri oli yli 90 kilometriä pitkä ja niin leveä, että sen päällä saattoi kääntää nelivaljakon vetämät vaunut. Historioitsija Herodotos, joka eli 400-luvulla eKr., väitti Babylonin vieneen voiton loistokkuudessa kaikista tunnetun maailman kaupungeista."

Danielin kirja kertoo Nebukadnessarin elämän tarinan. Jumalalla oli keinot nöyryyttää tämä ylpeä kuningas. Seitsemän vuoden mielisairaus sai lopulta kuninkaan polvilleen.

"Päivien kuluttua umpeen minä, Nebukadnessar, nostin silmäni kohti taivasta ja sain ymmärrykseni takaisin, ja minä kiitin Korkeinta ja ylistin ja kunnioitin häntä, joka elää ikuisesti. - Totisesti, hänen valtansa on ikuinen valta ja hänen valtakuntansa pysyy polvesta polveen! Maan asukkaat ovat kaikki tyhjän veroiset. Tahtonsa mukaisesti hän tekee taivaan joukoille ja maan asukkaille, eikä ole ketään, joka voisi estää hänen työtään ja joka voisi sanoa hänelle: "Mitä sinä teet?" "Silloin minä sain takaisin ymmärrykseni, ja kuninkaallinen mahtini ja loistoni annettiin minulle jälleen. Hovimieheni ja ylimykseni noutivat minut, ja kuninkuuteni palautettiin ennalleen ja valtani lisääntyi entisestään. Nyt minä, Nebukadnessar, kiitän, ylistän ja kunnioitan Taivaan Kuningasta, jonka kaikki teot ovat oikeat ja kaikki tiet oikeudenmukaiset ja joka pystyy nöyryyttämään ne, jotka elävät ylpeyden vallassa."

Hengellinen Babylon, jota tämän maailman mahtimiehet rakentavat, tulee romahtamaan. Ihmiset tulevat tietämään, että maan asukkaat ovat kaikki tyhjän veroiset. Ihminen ei ole Jumala! Ihmisvoimin ja ihmisviisaudessa ei pystytä rakentamaan ikuisesti kestävää kaupunkia tämän planeetan päälle.

Suuri Babylon on vaarallinen ja petollinen paikka asua, koska se näyttää ulospäin aivan hyvältä ja turvalliselta. Haureuden vihan viini, jota Babylon juottaa kaikille kansoille saa ihmisen hengelliseen humalatilaan. Hengellisessä humalatilassa elävä ihminen elää hengellisessä haureudessa eikä huomaa, että hänen sydämensä valtaistuimelle on hiipinyt "vieras henki." Itsekorotuksen henki on Babylonin henki, joka pyrkii syrjäyttämään oikean Jumalan hänelle kuuluvalta paikalta. Tämä vieras henki aloitti ovelan toimintansa taivaassa. Lusifer peitti taitavasti tavoitteensa syöstä Jumala valtaistuimelta. Hän onnistui saamaan kolmannen osan taivaan enkeleistä puolelleen. Langenneet enkelit syrjäyttivät saatanan tavoin Jumalan, sydämensä valtaistuimelta. Luopumus johti siihen, että kapinoitsijat heitettiin taivaasta ulos. Tätä samaa ovelaa suunnitelmaa saatana joukkoineen vie eteenpäin lopun ajan suuren Babylonin avulla. Kaikki näyttää ulospäin niin hyvältä ja oikealta. Aistien todistus vakuuttaa kaiken olevan kohdallaan, mutta takana on kuitenkin petos.

Miten ihminen voi selvitä Babylonin huumaavilta opeilta ja eksytyksen kavalilta juonilta? Paavalilla on hyvä neuvo 2 Tess. 2:1-11. Tämä Raamatun kohta kannattaa lukea moneen kertaan ja sisäistää sanoma sydämeen Herran armon avulla!

Jumalan neuvo meille on lähteä kiireesti pois Babylonista. "Lähtekää pois, jättäkää hänet, te, jotka olette minun kansaani, ettette joutuisi ottamaan osaa hänen synteihinsä ettekä jäisi alttiiksi niille vitsauksille, joilla häntä lyödään." (Ilm. 18:1-4.) Tämä on Jeesuksen viimeinen vetoomus seuraajilleen, jotka ovat Babylonissa!
Onko tämä kutsu ja kehotus ajankohtainen sinulle tänään?

Ei kommentteja: