maanantai 16. marraskuuta 2009

Korkeimman suojelus

Psalmi 91 on monien lempipsalmi. Näin on myös minun kohdallani. Olen vedonnut Herraan tämän psalmin lupauksilla erityisesti nyt, kun tiedotusvälineet varoittavat jatkuvasti sikainfluenssasta. Lue psalmi 91 kokonaan ja omista sen sanoma itsellesi henkilökohtaisesti, niin saat kokea rauhaa ja turvallisuutta sydämessäsi.

Jumala on korkein! Hän on kaikkivaltias, jonka yläpuolella ei ole ketään muuta. Jumalalla on enemmän enkeleitä palveluksessaan kuin paholaisella. Taivaassa alkaneessa kapinassa 1/3 enkeleistä meni Lusiferin puolelle ja 2/3 pysyi uskollisena Jumalalle. Tilanne on siis kaksi vastaan yksi. Herran puolella on turvallista olla, koska tiedämme, että olemme silloin voittajan puolella. Psalmin 91 jakeet 5-7 ovat meille nyt ajankohtaisia.

"Et sinä pelkää yön kauhuja, et päivällä lentävää nuolta, et ruttoa, joka pimeässä kulkee, et kulkutautia, joka päiväsydännä häviötä tekee. Vaikka tuhat kaatuisi sinun sivultasi, kymmenentuhatta oikealta puoleltasi, ei se sinuun satu." (5-7, VKR.)

Elämämme on Korkeimman suojeluksessa. Meille ei tapahdu ilman Jumalan sallimusta mitään pahaa. Jos sairastumme, Herra voi parantaa. Jos kuolemme sairauteen, niin meillä on ylösnousemustoivo, joka rohkaisee jäljelle jääneitä surevia omaisia.
"Jos elämme, elämme Herran omina, ja jos kuolemme, kuolemme Herran omina. Elämmepä siis tai kuolemme, me kuulumme Herralle."
Saamme olla rohkealla mielellä ja luottaa Herraan. Terveytemme, kotimme, liikkumisemme, ihmissuhteemme ja työmme, koko elämämme, menneisyytemme, nykyisyytemme ja tulevaisuutemme on joka hetki Jumalan kädessä. Paholainen on linnustaja, joka yrittää pyydystää meidät saaliikseen, mutta Herra on luvannut pelastaa meidät linnustajan ansasta.

Olen saanut tästä omakohtaisen kokemuksen monta kertaa. Paholainen suunnittelee jatkuvasti ovelia juonia päämme menoksi. Hän tulee luoksemme viattoman näköisenä, valkeuden enkelin hahmossa, yrittäen lumota meidät puolellensa. Jeesus varoitti lammasten vaatteisiin pukeutuneista ihmisistä, joilla on suden luonto. Susi edustaa tässä paholaista, joka raatelee uhrinsa ja yrittää tappaa kohteensa. Jeesus on kaiken aikaa tilanteen tasalla. Kun jättäydymme Pyhän Hengen johdatettavaksi, olemme turvassa. Jumalassa olemme turvassa! Tästä aiheesta puhuin aamuhartaudessa 7.11.

Jeesus vertasi itseään kanaemoon, joka suojelee poikasiaan siipiensä suojassa.

"Hän levittää siipensä yllesi ja sinä olet turvassa niiden alla."

Taudit, äkilliset onnettomuudet ja erilaiset vitsaukset tuovat kauhua ja pelkoa ihmisten sydämiin. Media ruokkii kauhukertomuksia ja pelko lisääntyy.

"Kaikki lamaantuvat pelosta odottaessaan sitä, mikä on kohtaava ihmiskuntaa, sillä taivaiden voimat järkkyvät."

"Sinun turvanasi on Herra, sinun kotisi on Korkeimman suojassa. Onnettomuus ei sinuun iske, mikään vitsaus ei uhkaa majaasi. Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet, ja he kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen. Sinä poljet jalkoihisi leijonan ja kyyn, tallaat maahan jalopeuran ja lohikäärmeen. Herra sanoo: "Minä pelastan hänet, koska hän turvaa minuun. Hän tunnustaa minun nimeäni, siksi suojelen häntä. Kun hän huutaa minua, minä vastaan. Minä olen hänen tukenaan ahdingossa, pelastan hänet ja nostan taas kunniaan. Minä annan hänelle kyllälti elinpäiviä, hän saa nähdä, että minä autan häntä."

Jeesuksen nimi ja rukous ovat uskon kädessä voimakkaita aseita, joita pahan joukot pelkäävät ja vapisevat.

Eräs ystäväni oli pulassa Afrikassa. Hänet yritettiin ryöstää useamman miehen voimin. Kielitaidottomana hän huusi suurella äänellä: "Jeesuksen nimessä poistukaa!" Tapahtui ihme! Kaikki ryöstäjät jättivät uhrinsa ja menivät pois.

Ei kommentteja: