sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Karl Haffnerin kirjoitukset rohkaisevat ja innoittavat

Karl Haffner, rukousviikkolukemisten (maanantaista perjantaihin) kirjoittaja, on ohiolaisen Ketteringin adventtiseurakunnan vastaava pastori. Hän toimii myös paikallisen Kettering-terveysverkoston (Kettering Health Network) suunnittelijana. Haffnerin perheeseen kuuluvat vaimo Cherié sekä tyttäret Lindsey ja Claire. Karl Haffner on suorittanut teologian ja liikealan kandidaatin tutkinnot Walla Walla Collegessa, liikealan maisterin tutkinnon Pacific Lutheran -yliopistossa sekä teologian maisterin ja filosofian tohtorin tutkinnot Andrews-yliopistossa. Pastori Haffner on tuottelias kirjailija, jolta on julkaistu toistakymmentä kirjaa ja satoja artikkeleita, jotka ovat ilmestyneet monissa eri aikakauslehdissä. Hänen huumorinsa ja intonsa ovat tarttuvia ilahduttaen lukijoita ja kuulijoita kaikkialla maailmassa.

Tämän päivän (8.11.) lukemisen otsikko on, "Maailmanlaajuinen toivon tehtävä."
Ilm. 14:6-13 on sanoma, jota julistetaan kaikkialla maailmassa. Löydämme tästä Raamatun kohdasta toivon sanoman. "Armo ja totuus tapaavat toisensa täällä." Sanoma on maailmanlaajuinen ja sitä on julistettu 165 vuotta.
Nooa saarnasi Jumalalta saamaansa viimeistä armon ja varoituksen sanomaa omana aikanaan 120 vuotta. Nooalla oli paljon kuulijoita, mutta vain kahdeksan ihmistä otti hänen julistuksestaan vaarin. Toistaako historia itseään myös viimeisen armon ja varoitussanoman kohdalla meidän päivinämme? Rohkaisen sinua ottamaan selvää Ilm. 14:6-13 jokaisesta yksityiskohdastakin. Tämän sanoman julistuksen jälkeen alkaa sadonkorjuun aika. Pian kaikuu huuto: "Pane sirppisi työhön ja leikkaa, nyt on sadonkorjuun aika. Maan sato on kypsä korjattavaksi." (Ilm. 14:15.)

Tämän päivän lukemisesta minulle jäi mieleen henkilökohtaisen esimerkin voima. "--- Ottakaa vastaan vieraita; jakakaa anteliaasti elämänne toisten ihmisten kanssa. Kun avaatte sydämenne ihmisille, kannustatte heitä avaamaan sydämensä Jumalalle, avokätiselle taivaalliselle Isälle" (Matt. 5:14-16.)

Ei kommentteja: