torstai 26. marraskuuta 2009

Hän on pyhä!

Herra on armahtavainen ja laupias Jumala, pitkämielinen ja armosta rikas. Tämä tieto on lohduttava ja rohkaiseva. Mutta meidän tulee aina muistaa, että Hän on myös pyhä. Psalmi 99 korostaa Jumalan pyhyyttä. Jumalan pyhyyden edessä syntinen kavahtaa syntiä. Jumalan armo ei anna meille lupaa tehdä syntiä. Laittomuutta ei saa koskaan puolustella. Adam ja Eeva aloittivat syntiinlankeemuksen jälkeen puolustella tekojaan ja etsimään syntipukkia muualta kuin omasta itsestään. Tämä on tuttua meille kaikille tänäänkin. Ihmisen on vaikea nöyrtyä synnin tunnustamiseen. Ylpeys ei anna helposti periksi. Mutta synnin tunnustaminen on ainoa tie anteeksiantoon ja sovintoon Jumalan ja ihmisten kanssa. Synnintunto herää lain kautta. Herännyt ja synnintunnossa oleva ihminen etsii Vapahtajaa. Jumalan hyvyys vetää syntistä parannukseen ja Jeesuksen luo. Jeesus ottaa katuvan ilo mielin vastaan. Evankeliumi on Jumalan voima ja se tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat.
Jos meillä ei olisi Jeesusta, niin emme kestäisi pyhän Jumalan edessä. Jeesuksen ansioiden tähden voimme seistä Jumalan edessä tuntematta häpeää, syyllisyyttä ja pelkoa. Tämä armo saa meidät kiittämään ja ylistämään Herraa.

2 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Hei!
Marraskuuta on vielä muutama päivä jäljellä. Luulenpa, että ehdit lyödä entiset syys- ja lokakuiden kirjoitusennätyksesi (45 postausta/kk), kun sinulla näyttäisi olevan tähän mennessä jo 44 kirjoitusta marraskuulta.
Hyvää adventtia!

Paavo Hautala kirjoitti...

Marraskuu tarkoittaa kuolemaa. Tämä ei näytä pitävän paikkansa kirjoitteluni suhteen, koska taitaa tulla kirjoitusennätys, kuten Aila tarkkana lukijana on huomannut. On se niinkin, kun ulkona on pimeää ja liukasta, siellä ei tee mieli liikuskella. On enemmän aikaa kirjoitella kuin esim. kesällä.

Hyvää adventtia myös sinulle ja perheellesi!
Laitoimme tänään valoja kotiimme. Ne näyttävät kauniilta sekä sisältä että ulkoa katsottuna.