lauantai 28. marraskuuta 2009

Kirjoitukset suojaavat eksytykseltä!

"Suuri petoksen näytelmä huipentuu, kun Saatana esiintyy Kristuksena. Kirkko on kauan odottanut Vapahtajan paluuta toiveidensa täyttymyksenä. Nyt suuri pettäjä saa näyttämään siltä, että Kristus on tullut. Saatana esiintyy häikäisevän kirkkaana majesteettisena olentona, joka tuo mieleen Ilmestyskirjan kuvauksen Jumalan Pojasta.
Häntä ympäröivä kirkkaus ylittää kaiken mitä kuolevaiset ovat milloinkaan nähneet. Kuuluu riemuhuuto: "Kristus on tullut!" Ihmiset heittäytyvät maahan hänen edessään. Hän kohottaa kätensä ja siunaa heidät. Hänen äänensä on pehmeä ja soinnukas. Lempeästi hän toistaa muutamia Vapahtajan esittämistä taivaallisista totuuksista. Hän parantaa sairauksia ja sitten, Kristuksena esiintyen, väittää siirtäneensä sapatin sunnuntaille. Hän julistaa, että seitsemännen päivän pyhittäjät häpäisevät hänen nimensä. Tämä on voimakas, lähes vastustamaton eksytys. Suuret joukot uskovat näihin noituuksiin ja sanovat: "Hän on Suuri Voima, Jumalan voima." (E.G.W. ST s. 394.)

Tämän eksytyksen pauloihin joutuvat helposti ne, jotka uskovat, että maan päälle tulee tuhatvuotinen valtakunta, kun Jeesus tulee takaisin. Ajatus tuhatvuotisesta valtakunnasta maan päällä ei ole Raamatun totuutta. Kun Jeesus tulee takaisin, hän herättää uskossa kuolleet Jumalan omat ja elossa olevat Herran omat muutetaan kirkastettuun ruumiiseen ja heidät viedään taivaaseen. Kun Jeesus tulee takaisin kaikki jumalattomat kuolevat Jeesuksen ja enkelien kirkkaudesta. Maapallo tulee autioksi ja tyhjäksi tuhannen vuoden ajaksi. Saatana sidotaan olosuhteiden kahleilla tuhanneksi vuodeksi. Paholainen joutuu työttömäksi, koska uskovat ovat taivaassa ja Paholaiselta on sinne porttikielto. Maan päällä ei ole tuhannen vuoden aikana yhtään elossa olevaa ihmistä ei uskovaa eikä jumalatonta. Kaikki ihmiset ovat poissa. Tänne jää vain paholainen ja hänen enkelinsä tappelemaan keskenään ja miettimään tekojensa seurauksia. Kun Jeesus tulee takaisin, hän ei astele maan päällä. Hän jää yläilmoihin ja sinne kootaan kaikki pelastetut ja heidät viedään yhtä aikaa taivaaseen. Vasta tuhatvuotiskauden jälkeen Jeesus ja pelastetut ja Uusi Jerusalem tulevat maan päälle. Silloin tapahtuu toinen ylösnousemus, joka on jumalattomien ylösnousemus. Tämä on se hetki maapallon historiassa, että kaikki ihmiset Adamista alkaen ovat yhtä aikaa koolla. Pelastetut ovat Uuden Jerusalemin sisäpuolella ja jumalattomat sen porttien ulkopuolella. Paholainen aikoo valloittaa Pyhän Kaupungin, herätettyjen jumalattomien kanssa, mutta valloitusyritys epäonnistuu, koska tuli lankeaa taivaasta ja kuluttaa heidät. Maa puhdistetaan tulella ja sitten Jumala luo uuden puhtaan maan ja taivaan (ilmakehän). Puhdistava tuli on helvetin tuli ja se sammuu, kun kaikki paha on poltettu poroksi. Ikuisesti palavaa helvettiä ei ole olemassa. Synnistä ei jää jäljelle muuta muistoa kuin Jeesuksen kantamat arvet. Jeesus kantaa ristin jälkiä halki ikuisuuden. Nämä arvet suojaavat koko maailmakaikkeutta uudelta syntiinlankeemukselta. Ahdistusta ei tule kahta kertaa!
Kun Jeesus luo uuden maan ja uuden taivaan, silloin maan päällä alkaa ikuinen valtakunta, jota Jeesus hallitsee. Pelastetuilla ihmisillä on tärkeä todistustehtävä tässä ikuisessa Jumalan kirkkauden valtakunnassa!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuhatvuotinen valtakunta alkoi Helluntaina kun Pyhä Henki tuli ja seurakunta syntyi.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kommentista!
Mielenkiintoinen ajatus!
Seurakunta edustaa maan päällä Jumalan valtakuntaa. Jumalan valtakunta on jokaisen uudestisyntyneen ihmisen sydämessä.
Jumalan valtakunta ei tule nähtävällä tavalla, se on sisällisesti teissä. Jeesus opetti Nikodemosta tässä asiassa. Nikodemos luuli Messiaan perustavan maallisen "super" valtakunnan, jonka kuninkaana Messias hallitsisi. Tämä oli myös opetuslasten toiveajattelu, joka sitten haihtui Jeesuksen kuoleman johdosta. Nikodemokselle ja opetuslapsille kirkastui Jumalan valtakunnan luonne vasta Jeesuksen ristinkuoleman ja hänen ylösnousemuksensa kautta. Onko niin, että tänäkin aikana ihmisillä on sellainen toive, että Messias tulee perustamaan maallisen "super" valtakunnan, jonka kuninkaana Kristus hallitsee? Kristus on seurakunnan pää ja seurakunnan jäsenet ovat Kristuksen ruumiin jäseniä.
Kun sanotaan rauha, rauha, ei hätää mitään, silloin heidät yllättää turmio!