sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Isänpäivänä 8.11.2009

Isät ovat tänään parrasvaloissa! Onnea ja siunausta kaikille isille! Terveiset Terholle ja Tonille, jotka ovat lastenlapsiemme isät! Mikael ja Jessica ovat meille tärkeitä. Rakastamme lastenlapsiamme hyvin paljon! Muistamme heitä rukouksin joka päivä.

Nyt joku ajatus isänä olemisesta ja isän tehtävistä.
Isän tehtävänä on yhdistää perheen jäsenet toisiinsa rakkauden sitein. Tämä ei onnistu ilman Jumalaa. Kodin onni ja rauha on suuri siunaus, joka annetaan ylhäältä. Meillä on kuitenkin oma osamme kodin rakentajina. "Kun Jeesus on meidän perheessä on koti onnekas." Näin lauletaan tutussa lastenlaulussa, jota olen laulanut lapsilleni ja samaa laulua saan laulaa lastenlapsillenikin, Mikaelille ja Jessicalle. Jeesus antaa hyvän "työkalupakin" kaikille isille, jotka haluavat rakentaa Herran mielenmukaisen kodin.

Elämä on hyvin kiireistä. Isät ovat usein poissa kotoa ja äiditkin tekevät työtä kodin ulkopuolella tai opiskelevat. Monet huolet ja taakat painavat isien, äitien ja myös lasten harteilla. Vaatimukset tuntuvat lisääntyvän päivä päivältä kovemmiksi. Ulkopuoliset paineet koettelevat perhesiteiden kestävyyttä. Tilastot kertovat karua totuutta. Perheet hajoavat ja läheiset ihmissuhteet katkeavat. Ihmiset jäävät yksin kipuilemaan taakkojensa alle. Meille on kuitenkin annettu lupaus, joka antaa toivoa valoisammasta tulevaisuudesta.

"Kuulkaa! Ennen kuin tulee Herran päivä, suuri ja pelottava, minä lähetän teille profeetta Elian. Hän kääntää isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet isien puoleen. Silloin en tuomitse maata perikatoon, kun tulen." (Mal. 3:23,24.)

Jumalalta saamme avun kaikkiin ongelmiimme. Ei ole mitään sellaista ongelmaa, jota hän ei pystyisi selvittämään ja hoitamaan kuntoon!
Perheongelmat työllistävät suuren joukon ihmisiä. Tarvitaan "Elian" kaltaisia miehiä ja naisia, jotka kääntävät ihmisten sydämet ensin Jumalan puoleen, niin silloin ne kääntyvät myös läheisten ja lähimmäisten puoleen.

Perheen pään, isän, pitäisi tuntea ainoa oikea Jumala ja Jumalan lähettämä Jeesus Kristus ja Pyhä Henki. Jumalan tuntemus ja hänen palveleminen kodeissa auttaa löytämään tasapainon. Kristuksen Henki auttaa perheen jäseniä kunnioittamaan toisiaan ja palvelemaan Jumalaa ja toisiaan rakkaudessa.

Perhehartaudet, joissa lauletaan hengellisiä lauluja, luetaan Jumalan sanaa ja rukoillaan ovat erittäin tärkeitä hetkiä.
Näihin hetkiin pitäisi kiinnittää erityistä huomiota. Olen miettinyt miten näistä hetkistä saisi sellaisia, että ne olisivat kiinnostavia ja vaihtelevia?

Kiitos, että meillä on hyvä ja rakastava Taivaan Isä, jonka syliin voimme kaikki mennä. Isän sylistä käsin voimme lähteä jokaiseen päivään. Kun teemme virheitä ja erehdymme, niin voimme kertoa niistä Isälle. Hän ei väsy eikä hän hylkää meitä milloinkaan! Hän puolustaa, auttaa ja tukee! Hän johdattaa meitä maan päällä ja noutaa pian Isän kotiin!

Ei kommentteja: