tiistai 3. marraskuuta 2009

Ennalleen asettaminen!

Psalmissa 80 on kolme kertaa sama rukous. Jakeissa 4, 8 ja 20. Mietin, miksi Jumalan nimi tarkentuu loppua kohden. Ensimmäisen kerran rukouksen alussa mainitaan vain Jumala, sitten Jumala, Sebaot ja lopuksi Jumala, Herra Sebaot. "Jumala, Herra Sebaot, auta meidät ennallemme, anna meidän nähdä kasvojesi valo, niin me pelastumme."

Oletko rukoillut samaa rukousta yhä uudelleen ja uudelleen? Jeesus rukoili Getsemanessa kolme kertaa saman rukouksen. Taivas oli hiljaa! Kun vastaus tuntuu viipyvän, niin usko joutuu koetukselle. Tulee kiusaus luopua uskosta ja toivosta. Tätä paholainen juuri yrittää tehdä. Erottaa meidät Jumalasta. Jobin vaimo sanoi miehelleen: "Vieläkö sinä pidät kiinni hurskaudestasi? Kiroa jo Jumalaa ja kuole pois!" Tämä oli paholaisen ehdotus. Onneksi Job ei kuunnellut tässä asiassa vaimoaan. Jobin parhaat päivät olivat edessäpäin. Vaimokin sai iloita yhdessä miehensä kanssa hyvistä päivistä, kun koettelemukset oli otettu pois.

Psalmistan mieleen nousee kysymys: "Jumala, Herra Sebaot, kuinka kauan olet vihoissasi, etkö jo kuule kansasi rukousta? Olet antanut syödäksemme kyynelleipää, juottanut meille maljoittain kyyneleitä." Kyynelleipä maistuu "suolaiselta" ja "vatsassa karvastelee." Herra sallii meille koetuksia monista eri syistä. Nämä syyt eivät aina selviä tässä ajassa. Tulee kuitenkin päivä, jolloin kaikki arvoitukset ratkeavat. Nyt tarvitaan kestävyyttä, uskoa ja uskollisuutta Herraa kohtaan.

"Auta meidät ennallemme." Koko ihmiskuntana voimme rukoilla tätä rukousta. Syntiinlankeemuksen tähden menetimme kauniin paratiisin. Kaipaamme menetettyä Eeden-kotiamme ja rukoilemme: "Auta meidät ennallemme." "Tule, Herra Jeesus!" Uskon, että kaiken ennalleen asettaminen on lähellä. Jeesus tulee pian takaisin!
Tässä rukouksessa on myös sellainen viesti, että meidän ei pidä jäädä suremaan lankeemustamme liian pitkäksi aikaa. Saamme Jeesuksen armon ja veren ansioiden tähden nousta lankeemuksistamme ja lähteä rohkeasti eteenpäin uskon tiellä. Paholainen yrittää lannistaa meidät monella tavalla ja hän pyrkii tekemään kulkumme mahdollisimman vaikeaksi ja hankalaksi. Kääntäkäämme katseemme pois vaikeuksista Jeesukseen Kristukseen ja hänen nimensä voimaan. Jeesus haluaa ja hän kykenee auttamaan meidät ennallemme!

"Anna meidän nähdä kasvojesi valo." Sanotaan, että silmät ovat sielun peili. Silmistä voimme lukea paljon asioita. Ne lähettävät sanatonta viestiä ihmisen sielun tilasta. Pienen vauvan tärkein kontakti ulkopuoliseen maailmaan on katsekontakti. Jos vauva ei saa katsella rakastavia silmiä, hän ei kehity normaalilla tavalla. Hän jää jostakin hyvin tärkeästä paitsi. Hän ei saa riittävästi rakkautta. Ilman rakkautta ei ole elämää!
Jumalan kasvojen peittyminen on kauhea kokemus. Jeesus sai kokea tämän Getsemanessa ja ristillä. Tämän hän on kokenut meidän tähtemme, että saisimme aina katsella hänen kasvojaan!
Jeesus, älä peitä meiltä kasvojasi, vaan "anna meidän nähdä kasvojesi valo."

"Niin me pelastumme." Kun meidät ja koko luomakunta ennallistetaan ja saamme nähdä Jumalan kasvoista kasvoihin, niin me pelastumme. Saamme elää ikuisesti pelastettuina, täydellistä elämää, täydellisten seurassa, täydellisessä ympäristössä. Jeesus tekee tämän mahdolliseksi. Kiitos, että olet antanut meille tulevaisuuden ja toivon!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Paavo rohkaisevista sanoista! Jumalan kasvojen näkeminen on meille elämän leipää! Muistan erään pastorimme sanat: "jokaisen silmäparin takana meitä katsoo Jeesus." Jos tällä periaatteella lähdemme uuteen päivään, voimme ja saamme tehdä hyvää lähimmäisillemme! Se on meidän etuoikeutemme! Siunausta Kuusamoon!

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos hyvästä ajatuksesta, jonka kirjoitit muistuttamaan meitä kaikkein tärkeimmästä asiasta!
Siunausta sinullekin ja läheisillesi!