lauantai 14. marraskuuta 2009

Liiton kaari julistaa armoa ja totuutta!

"Ja minä kuulin valtaistuimen luota voimakkaan äänen, joka sanoi: 'Katso Jumalan asuinsija ihmisten keskellä! Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa. Jumala itse on heidän luonaan.' " (Ilm. 21:3.)
Jumalan kanssa oleminen on parasta mitä voi olla olemassa. Jumalan luona ihminen on kotona, sanan varsinaisessa merkityksessä. Taivas on täynnä kodin lämpöä ja rakkautta.

"Valtaistuinta ympäröi sateenkaaren kaltainen smaragdinvärinen hohde" (Ilm. 4:3.)

Vedenpaisumuksen jälkeen taivaalle ilmestyi sateenkaari. Tämä kaari muistutti ihmisiä Jumalan lupauksesta, ettei tule toista vedenpaisumusta. Sateenkaari muistuttaa meitä Jumalan armosta ja rakkaudesta. Se on liiton kaari. Jumala on tehnyt liiton meidän kanssamme. Tämä rohkaisee meitä hyvin paljon.

Jumala puhuu näin:
"Tämä on merkkinä liitosta, jonka minä teen teidän sekä kaikkien maan päällä elävien olentojen kanssa tuleviin sukupolviin asti: minä asetan kaareni pilviin, ja se on oleva merkkinä minun ja maan välisestä liitosta. Kun annan pilvien nousta taivaalle ja sateenkaari näkyy pilvissä, muistan liiton, jonka olen tehnyt kaikkien elävien olentojen, kaiken elollisen kanssa: vedet eivät enää koskaan paisu tuhotulvaksi hukuttamaan kaikkea elävää. Kaari näkyy pilvissä, ja kun minä sen näen, muistan ikuisen liiton, jonka olen tehnyt kaikkien elävien olentojen, kaikkien maan päällä elävien kanssa." "Ja Jumala sanoi vielä Nooalle: "Tämä on sen liiton merkki, jonka minä teen kaikkien maan päällä elävien kanssa." (1 Moos. 9:12-17.)

Tällä kaarella on yhteys Jumalan valtaistuimeen. Smaragdin väri on vihreä. Vihreä on elämän ja armon väri.
Jumala ei ole unohtanut meitä ihmisiä. Hän pitää meistä huolen ja muistaa meidät. Sateenkaaren muodostumiseen tarvitaan kaksi elämän tärkeää elementtiä, vettä ja valoa. Nämä elementit tuovat mieleeni Jeesuksen Kristuksen. Hän on elämän veden lähde ja maailman valo. Hän on täynnä armoa ja totuutta. Jumalan oikeudenmukaisuus ja armollisuus tulevat esille Jumalan sanassa. Lakia ja evankeliumia ei voida erottaa toisistaan. Ne ovat liitossa keskenään kuin mies ja vaimo, jotka kulkevat yhdessä rinta rinnan toisiaan tukien ja auttaen. Liiton kaari julistaa armoa ja totuutta!

Kun katselemme ja ihailemme sateenkaarta, niin kasvomme ovat silloin kohotetut Taivaan Isän puoleen. Katseet kohtaavat toisensa ja voimme kiitollisena lausua ulkoa oppimamme maailman tunnetuimman jakeen:
"Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän." (Joh. 3:16.)

Ei kommentteja: