torstai 19. marraskuuta 2009

Herra ei hylkää omiaan!

Elämme laittomuuden aikaa. Laittomuuden salaisuus on juurtunut syvälle ihmisten sydämeen. Jumalan tuomio kohtaa maailmaa.

"Katso: Herra hävittää maan ja autioittaa sen, runtelee sen kasvot ja lyö hajalle sen asukkaat. Samalla tavoin käy papin kuin kansankin, niin isännän kuin orjankin, niin emännän kuin orjattaren, niin myyjän kuin ostajan, niin lainan antajan kuin sen saajan, niin velkojan kuin velallisenkin. Autioksi maa autioituu, tyhjäksi se ryöstetään. Näin on Herra puhunut. Maa kulottuu ja kuivuu, maanpiiri riutuu ja kuivuu, maan lailla taivaskin riutuu. Maa muuttuu saastaiseksi jalkojen alla, sillä sen asukkaat ovat hylänneet lain, rikkoneet käskyt, tehneet tyhjäksi ikuisen liiton. Siksi kirous syö maan, sen asukkaat saavat maksaa teoistaan. Siksi maan asukkaat käyvät vähiin, vain muutama harva jää jäljelle ihmisen suvusta." (Jes. 24:1-6.)

Psalmissa 94 kysellään kuinka kauan tätä laittomuutta saa jatkua? Kuinka kauan ihmiset saavat tehdä konnantöitään lain varjolla?
"Kuinka kauan, Herra annat jumalattomien pitää iloaan? Kuinka kauan he saavat rehennellä, syytää suustaan julkeita sanoja?" "Milloin te mielettömät tulette järkiinne? Te tyhmistä tyhmimmät! Miettikää vähän."
Tämä on suoraa puhetta ja kuvaa aikaamme osuvasti.
Ihmiset luulevat, että he voivat tehdä pahaa salassa. Jumala kuitenkin näkee kaiken. Jumala ei voi enää kauaa katsella maailman pahuutta. Syntimitta täyttyy päivä päivältä ja pian Jumala tulee puuttumaan asioihin lopettamalla synnin murhenäytelmän.

Kaiken tämän pahan ja vääryyden kuvauksen keskellä on lupaus Jumalan omille.
"Kun huolet painavat mieltäni, saan sinulta lohdun ja ilon."
"Hyvä on sen osa, jota sinä Herra, kasvatat ja jolle sinä opetat lakiasi. Pahana päivänä sinä varjelet häntä, kun hauta jo aukeaa sille, joka rikkoo lakiasi. Herra ei hylkää omiaan, ei hän jätä kansaansa. Oikeus tulee jälleen voimaan, rehellisyys palaa ihmisten sydämiin." Rehellisyys palaa ihmisten sydämiin, kun ihmiset syntyvät uudesti Jumalan lapsiksi. Jumala kirjoittaa omalla sormellaan lakinsa uudestisyntyneen ihmisen sydämeen. Uudestisyntynyt sydän täyttyy Jumalan rakkaudella, koska Pyhä Henki vuodattaa tämän rakkauden sellaiseen sydämeen, johon Hän tulee asumaan. Kun luet Johanneksen evankeliumin kolmannen luvun, niin saat tietää kuinka välttämätöntä uudestisyntyminen on. Jeesus kertoo meille myös sen miten se tapahtuu ja milloin? Johanneksen kirjeet keskittyvät pelastuksemme kannalta kaikkein tärkeimpiin asioihin. Jos kaipaat uudestisyntymistä tai hengellistä uudistusta, niin lue nämä kirjeet rukoillen. Elämässäsi tapahtuu suuri muutos, kun otat sanan vastaan. Saat iankaikkisen pelastuksen!

Ei kommentteja: