maanantai 21. joulukuuta 2009

Veera Kärpän muistolle!

Veera Kärpän saattoväkeä oli kokoontunut Alatornion kirkkoon n. 70 henkeä.
Alatornion kirkon suntio, Reijo Hiekkanen, otti minut ystävällisesti vastaan ja hän esitteli minulle kirkon ja kertoi minkälainen käytäntö Alatornion kirkossa on siunausta toimitettaessa.
Kanttorina toimi Tornion kirkon kanttori, Taina Hurtig, joka soitti virret ja lauloi muistotilaisuudessa laulun: 'Olen kuullut on kaupunki tuolla'.
Saattomusiikkina oli 'Händelin Largo'. Virret olivat: 'Maa on niin kaunis, Jumalan kämmenellä, Oi Herra jos mä matkamies maan'. Loppumusiikkina oli virsi: 'Nyt ylös sieluni'. Haudalla laulettiin: 'Täällä Pohjantähden alla'.

Veera Maria Kärppä (e Häkkinen) syntyi 18.5.1924 Alatorniolla. Hän nukahti rauhallisesti kuolon uneen 3.12.2009 Torniossa 85-vuoden ikäisenä.

Oma äitini, Eeva-Maria Hautala, nukkui kuolon uneen 22.1.2009 Pomarkussa 85-vuoden ikäisenä, yhden päivän vanhempana kuin Veera.

Tänään sain tiedon, että Rovaniemen seurakuntamme jäsen, Helli Rehtonen, nukkui kuolon uneen 9.12.2009 Ivalossa 85-vuoden ikäisenä, yhdeksän päivää vanhempana kuin äitini.

Veera jäi pienenä lapsena orvoksi äidin poismenon johdosta. Tämä oli raskas koettelemus, mutta maallisen isän ja Taivaallisen Isän rakkaus ja huolenpito antoivat hänelle kuitenkin voimia mennä elämässä eteenpäin luottavaisella mielellä. Veera Kärppä toimi suurimman osan elämästään liikealalla. Veera-sisar oli aktiivinen Tornion Adventtiseurakunnan jäsen n. 30 vuotta. Hän toimi mm. seurakunnan - ja naistoimikunnan sihteerin viroissa. Veera oli vieraanvarainen ja seurallinen ihminen. Hänellä oli kertojan lahja. Hän sai säilyttää muistinsa elämänsä loppuun asti. Kesällä 2008 Veera vieraili luonamme Kuusamossa ja silloin hän varmisti, että tulisin hänet sitten siunaamaan haudan lepoon, kun hänestä aika jättää.

Nyt hänet on siunattu! Veera-sisar saa levätä vaivoistaan. Raamattu sanoo:
"Autuaita ne, jotka tästä lähtien kuolevat Herran omina. He ovat autuaita, sanoo Henki. He saavat levätä vaivoistaan, sillä heidän tekonsa seuraavat heitä" (Ilm. 14:3).

Veera-sisar odotti Jeesuksen takaisintuloa. Tässä toivossa hänet laskettiin viimeiselle lepovuoteelleen odottamaan Jeesuksen lupauksen täyttymystä. Tämän autuaallisen toivon täyttyessä tapahtuu ensimmäinen ylösnousemus Herran omille. Sinä päivänä Veera-sisar voi huudahtaa uuden elämän saaneena: "Kuolema, missä on sinun voittosi? Kuolema, missä on sinun otasi?"

Veera Kärpän muistotilaisuudessa puhui Veeran hyvä ystävä Vuokko Marttala-Hurri. Puhe oli lämmin ja koskettava. Kemin seurakunnan jäsen ja Veera-sisaren ystävä, Helena Blomberg, Simosta, lauloi kaksi kaunista laulua. Hän lausui myös katkelman runosta: "Kaarisilta'", laskiessaan kukkalaitteen Kemin seurakunnan puolesta. Malla Präktig huolehti Veeran tyttären, Päivin, kanssa kaikista käytännön järjestelyistä erittäin hyvin.

Saakoon Herra siunata ja lohduttaa Veeran lapsia, Päiviä ja Pekkaa perheineen, kaikkina elämänne päivinä. Veera pyysi minua usein rukoilemaan Päivin ja Pekan ja heidän läheistensä puolesta. Olen muistanut ja muistan edelleen jatkossakin! Kiitos, Pekka ja Päivi, kaikesta! Olkaa siunattuja Herrassa!

Kun palasin takaisin Kuusamoon 19.12. n. klo 15.00 sisälläni oli sellainen tunne, kuin olisin ollut "hääjuhlassa", vaikka tulinkin hautajaisista. Herra siunasi matkani aivan erikoisella tavalla. Tapasin monia tuttuja. Saattoväen joukossa oli monia ihmisiä, joilla oli sukulaisia ja tuttuja Kuusamossa ja he lähettivät terveisiä heille. Ottakaa vastaan terveiset ja Hyvän Joulun ja Uuden Vuoden 2010 toivotukset, Torniosta!

Kiitos Herralle kaikesta ja kiitos esirukouksistanne! Ne kantoivat ja auttoivat kaikessa!

Ei kommentteja: