torstai 17. joulukuuta 2009

Joulukalenterin seitsemästoista luukku

17.12. Luukussa on tänään Y-kirjain.
Yksityiskohtainen, ylevä, ylväs, ystävällinen, ymmärtäväinen, ylhäinen, yhteinen, yritteliäs, yhdistävä, yhdenmukainen, yksinkertainen, yksiselitteinen, yhteistyökykyinen, yhteishenkinen, yhteistyöhaluinen, yhteisöllinen, yhteensopiva, yhteenkuuluva, yllättävä, yllätyksellinen, ylivertainen, yhtenäinen, yksituumainen, yötön, ytimekäs

Aika on juossut kauaksi siitä, kun oli yötön yö. Eilinen auringon yllättävä vierailu oli tosi yllätyksellinen ja ylevä kokemus. Se oli kuin taivaan lahja ja lupaus valosta, joka saapuu pian.
Tänään tehdään koululla yksityiskohtainen suunnitelma koulun joulujuhlaa varten. Juhla on yhteinen ja koko kouluperhettä yhdistävä tapahtuma. Joulujuhla on ollut aina yhteisöllinen, suorastaan ylivertainen juhla sekä oppilaille että vanhemmille ja myös tuleville oppilaille. Yhteistyökykyinen ja yhteistyöhaluinen vanhempainyhdistys on mukana koulun johtokunnan kanssa suunnittelemassa ja toteuttamassa suunnitelmaa, joka on ylevä. Kokous pidettiin koulun juhlasalissa, jossa ylväs ja ylhäinen joulukuusi inspiroi kokousväen jouluisiin tunnelmiin. Koulun keittiön ymmärtäväinen pääemäntä, Kaisa, oli mukana, koska hänellä on tärkeä tehtävä tarjoilun järjestämisessä. Koulun ystävällinen ja yritteliäs rehtori, Risto, esitteli, kokouksen puheenjohtajana, kokouksen esityslistan, joka oli yksinkertainen, lyhyt ja ytimekäs. Kokousväki oli yksituumainen ja yhtenäinen siinä, että se piti tärkeänä kaikkien lasten ja nuorten tasapuolista huomioimista joulujuhlassa. Yhteisöön yhteenkuuluva tunne, lapsen ja nuoren sydämessä, antaa tukea ja kannustusta ja rohkaisua lapsen kokonaisvaltaiselle kehittymiselle ja kasvulle. Puheenjohtaja piti tärkeänä, että suunnitelma on yhteensopiva ja yhdenmukainen koulun kasvatustavoitteiden ja ihanteiden kanssa. "Tämä on yksiselitteinen lähtökohta yhteisöllisyyttä rakentavalle toiminnalle", puheenjohtaja jatkoi.

Kokous jatkuu, mutta minun on nyt lähdettävä valmistelemaan Tornioon lähtöä. Huomenna on Veera Kärpän hautaan siunaaminen Alatornion kirkossa. Joulukalenterin luukut menevät nyt kiinni, koska olen matkoilla.
Pyydän esirukousta pitkälle ja tärkeälle matkalleni! Kiitos!

Ei kommentteja: