maanantai 7. joulukuuta 2009

Joulukalenterin sanaleikki jatkuu.

7.12. Joulukalenterin luukusta löytyi L-kirjain ja paljon lyyrisiä sanoja.
Laupias, luja, lempeä, leppeä, levollinen, luotettava, lahjomaton, leikkisä, lapsirakas, lannistumaton, lämmin, laaja, lakea, laakea, laadukas, lahjakas, lasinen, luminen, lauhkea, lauha, leuto, leppoisa, laulava, laulutaitoinen, lehtevä, lämminhenkinen, leveä, läheinen, liikuttava, linjakas, liikunnallinen, liukuva, loistava, loistelias, lojaali, lumoava, lupsakka, lokoisa, lyyrinen, lystikäs, luonnollinen, luonteva, lupaava, luottavainen, luova, luomiskykyinen

Ilma oli ihmeen lauha ja leuto tänä aamuna. Leppeä lounaistuuli hyväili kasvoja. Yö oli levollinen, koska jokainen oli lojaali sovituille säännöille. Järjestyksen valvojana toimi luotettava, luja ja lahjomaton Lauri. Hänen luonteva ja luonnollinen esiintymisensä vaikuttaa siihen, että hän on myös leppoisa ja lämminhenkinen lapsia ja nuoria kohtaan. Lauri on lapsirakas, liikunnallinen ja myös laulutaitoinen nuori lupaava ja lahjakas opettaja. Hänen leveä hymynsä, lystikäs, leikkisä ja lupsakka olemuksensa ei jää huomaamatta. Hänen puhetyylinsä on toisinaan lyyrinen ja hänen sanavarastonsa on erittäin laaja. Laurin kertomuksilla on lumoava vaikutus.

Kun kaikki oli valmista kotiinlähtöä varten, opettaja piti autossa aamuhartauden. Hän luki Raamatusta matkalaulun.
"Minä kohotan katseeni vuoria kohti. Mistä saisin avun? Minä saan avun Herralta, häneltä, joka on luonut taivaan ja maan. Herra ei anna sinun jalkasi horjua, väsymättä hän varjelee. Ei hän väsy, ei hän nuku, hän on Israelin turva. Hän on suojaava varjo, hän on vartijasi, hän ei väisty viereltäsi. Päivällä ei aurinko vahingoita sinua eikä kuun valo yöllä. Herra varjelee sinut kaikelta pahalta, hän suojelee koko elämäsi. Herra varjelee sinun askeleesi, sinun lähtösi ja tulosi nyt ja aina." (Ps. 121.)

Tämä oli hyvä ja tilanteeseen sopiva sana. Lauhkea ilma, luminen maisema ja opettajan lempeä ääni ja juuri luetun sanan lupaukset sopivat hyvin yhteen. "Meillä on laupias, armahtavainen ja lannistumaton Jumala, joka haluaa aina olla läheinen ystävä meille. Hän lupaa tänäänkin auttaa, varjella ja suojella meitä vaaroilta ja kaikelta pahalta. On turvallista jättää elämä hänen käteensä", opettaja sanoi ja pyysi kaikkia hiljentymään rukoukseen. Rukous oli liikuttava ja sydämeen tuli lämmin ja luottavainen olo.
Laulava kouluperhe lähti turvallisesti kotimatkalle. Lauri kyseli nuorten mielipiteitä eilisestä juhlasta. "Se oli loistava", virkkoi Anne. "Loistelias tilaisuus kaiken kaikkiaan", sanoi Laurin lähellä istuva Anniina. Anniinan kaverilla oli lokoisa asento ja hän kohautti olkapäitään ja totesi, "Ihan ok". "Sali oli minusta jännän lasinen ja muodoltaan linjakas", sanoi taiteellinen Erja. "Taiteilija Kultapuro on minusta erittäin luomiskykyinen ja luova", tokaisi Eppu-Ali. "En ole eläessäni nähnyt mitään niin kaunista kuin ne jääjoutsenet", Erja muisteli. "Lepattavat tulen liekit tekivät niistä elävän näköisiä", hän jatkoi. "Ohjelma oli laadukas", totesi Eeva. "Minua ihmetytti se jäästä tehty lehtevä viherkasvi. Se oli erikoinen", sanoi Eevan vierustoveri, Essi. Kaikki näyttivät olevan tyytyväisiä matkaan.
Hitaasti liukuva auto eteni kohti määränpäätä. Tunturimaisema oli laakea ja lakea. Sitä oli mukava katsella.

Ei kommentteja: