sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Itsenäisyyspäivän vietto Jäämeren rannalla!

6.12. Kuudes luukku avattiin Jäämeren rannalla. Luukusta kurkisteli K-kirjain. Kirjain veti perässään seuraavia sanoja:
Kannustava, kaukonäköinen, kaunis, kantava, kaikuva, kaino, kajea, kajakka, kajahtava, kallis, kaseva, kehityskelpoinen, kehittynyt, kestävä, kekseliäs, ketterä, kevyt, kelpo, keinuva, kelluva, keväinen, keltainen, kesy, kielitaitoinen, kiitollinen, kirkas, kimalteleva, kiinnostava, kiharainen, kirjava, kiiltävä, kiistaton, kiva, kiltti, kipakka, kirpeä, kohtelias, kohtuullinen, kohottava, korkea, koulutettu, komea, kotoinen, koristeellinen, korea, kokenut, kokonainen, kookas, koskettava, koskematon, kristallinen, kruunaava, kuuliainen, kultainen, kuuntelevainen, kunnollinen, kuvallinen, kunnostautunut, kuulas, kuultava, kuuma, kuihtumaton, kutsuva, kuuluva, kukallinen, kuuluisa, kärsivällinen, käytännöllinen, kätevä, kyvykäs, kykenevä

Kouluväki on kunnostautunut hyvin koko retken ajan ja siitä opettaja on kiitollinen. Luokan villein poikakin on ollut kuuntelevainen ja koko ajan kunnollinen, eikä tehnyt mitään kepposia. Aamulla ilma oli kipakka. Jäämeren pinta oli hieman keinuva, kajea ja kajakka. Aurinkoa ei näkynyt missään koko päivänä, vaikka sää olikin muuten kaunis, kuulas, kiistaton, kirkas ja raikkaan kirpeä. Matkalla olemme ihmetelleet miten koskematon luonto on kaunista katseltavaa.

Korkea jäästä tehty kristallinen palatsi on erittäin komea ja kimalteleva näky, koska se on valaistu kauniisti. Jääsalin esiintymislava on kiiltävä, koristeellinen ja kukallinen. Jääkukka on kuihtumaton, mutta se sulaa silloin, kun ilma on keväinen ja kuuma. Puhujalavan vasemmalle korokkeelle oli tehty kookas ja kovin korea kukka-asetelma jäisiä kulleroita. Keltainen väri on saatu valoilla. Tämä on kätevä, kekseliäs ja käytännöllinen ratkaisu eikä se ollut edes kovin kallis. Puhujapöydällä on kultainen, jäinen maljakko, jossa on sini-valkoisia kukkia, Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi. Asetelma on kevyt ja kuultava. Keveyttä korostaa kaunis sini-valkoinen, kiharainen jäänauha, joka laskeutuu puhujapöydältä alaspäin. Niidenkin värit on saatu aikaan valoilla. Kulleroiden vieressä on jäinen allas, jossa on kokonainen parvi Suomen kansallislintuja, joutsenia. Se on koskettava ja sillä on kruunaava vaikutus koko salin koristelussa. Jääjoutsenet on veistänyt kuuluisa, kyvykäs kuvataiteilija, Kilpisjärveltä. Hän on suunnitellut ja tehnyt kaikki muutkin salin jääkoristelut. Taiteilja, Kultapuro, on kärsivällinen, kelpo, kaseva, kohtelias, kykenevä, kehityskelpoinen ja kaukonäköinen taiteilija, mutta hyvin kaino ihminen. Hänen taiteilijauransa on varmasti kasvava, jos hän on kuuliainen Jumalalle ja käyttää lahjojansa Luojan kunniaksi. Taideteos, jonka hän on tähän tilaisuuteen tehnyt, on kuvallinen esitys Suomen vapaudesta ja itsenäisyydestä ja sillä on kohottava vaikutus katsojaan. Altaan ympärillä on kiinnostava, kelluva valovyö, jonka muodostaa 92 jäälyhtyä. Näistä lyhdyistä heijastuu kohtuullinen valo, joten katsoja näkee joutsenet kunnolla. Teos on erittäin kannustava ja kutsuva. Toivottavasti se on myös kestävä ja kokonainen vielä kauan juhlien jälkeenkin. Salin akustiikka on sopivasti ääntä kantava. Tilaisuuden juontajalla on hyvin kehittynyt, kajahtava, kuuluva ja kaikuva ääni, joten yleisö tulee saamaan hänen sanoistaan selvän. Hänellä on koulutettu ääni ja hänen artikulaationsa on kohdallaan. Hän on myös erittäin kielitaitoinen ja kokenut esiintyjä.

Kiva, kiltti, ketterä ja kirjava lapinkoira, Kuru, oli lasten kaverina, kun opas esitteli kouluväelle konserttisalia. Lapsille tuli kotoinen olo, kun he saivat silittää koiraa. Keijo kupsahti kumoon kinokseen, koska Keijon käsi kiinnittyi koiran kaulapantaan. Kuru kiljaisi kipakasti, karkottaen Keijon kartanolle. Kaija kikatti Keijon kintereillä kotvasen, kunnes Kaijakin kaatui kumoon Keijon käsine kädessään. Kas, kuinka kivaa kakarat keksivätkin kummasteli kirjakauppias Kettunen, katsellen kersojen koiramaisia kujeita.

Ei kestä enää kovin kauan, kun juhlatilaisuus alkaa!

Nyt voitte käyttää mielikuvitusta ja miettiä millainen juhla tässä jääsalissa vietettiin, itsenäisyyspäivänä 6.12.2009. Kirjoittakaa kommenttiin omia fantasioitanne, kaikkien meidän iloksemme!

Ei kommentteja: