perjantai 4. joulukuuta 2009

Joulukalenterin neljäs luukku

4.12. Avataanpa neljäs luukku. Luukusta ilmestyy I-kirjain. I on vaatimaton kirjain, mutta sillä on hyvin tärkeä tehtävä kirjaimien ja sanojen maailmassa. Arvaatko kuinka monta kirjainta tarvitsevat i:n tukea oman kirjaimen muodostumiseen?
Idyllinen, iloinen, ilmeikäs, itsenäinen, innokas, innovatiivinen, ilahduttava, ikimuistoinen, ikeetön, idearikas, ideaali, ihanteellinen, ihana, ilmaisukykyinen, ilmava, impulsiivinen, imukykyinen, innostava, inspiroiva, iskevä, iskunkestävä, iso, isokokoinen, isällinen, ikuinen, iankaikkinen, iätön, ihmeellinen, ilmainen, isänmaallinen, istuva, ilakoiva

Koulun sijainti on ihanteellinen. Ihana järvimaisema on koko kouluperhettä innoittava asia. Kaikki yhdessä vaikuttaa siihen, että koulu on hyvin innovatiivinen. Koulun portilla on iso ja iskevä valaistu mainos. Mainostauluun vaihdettiin iskunkestävä lasi, koska entinen lasi meni aika usein rikki. Taulussa on ilmaistu mm. koulun ideaali tavoitteet. Taulussa on iloinen ilme, koska siinä on isokokoinen värikuva jokaisen vuoden päättöluokasta ja ensimmäisen luokan oppilaista. Koulun rehtori on erittäin idearikas ja innostava persoona. Hänellä on isällinen ote lapsiin ja nuoriin. Kaikesta näkee, että hän on isänmaallinen ja erittäin inspiroiva ja ilmaisukykyinen johtaja.

Kun lapset saapuivat aamulla kouluun, he näkivät impulsiivisen talonmiehen taluttavan ponia, joka oli ikeetön. Ilarilla on myös iloinen ja hyvin ilmeikäs Suomen pystykorva. Se on usein hyvin ilakoiva, kun se näkee lapsien tulevan kouluun tai välitunnille. Talonmies, Ilari, järjestää tänään lapsille ratsastusta, ponilla. Se on kaikille ilmainen ja tapahtumasta tulee varmasti ikimuistoinen ja ilahduttava kokemus. Järven rannalla on ilmava ja idyllinen ratsastus rata, ja sinne Ilari talutti ponin, valmiiksi ratsastus retkeä varten. Ilari antoi amulla lapsille ohjeen, että heillä pitäisi kaikilla olla oma imukykyinen suoja ponin selkään, ettei ponin selkä kastuisi, eikä poni näin ollen vilustuisi.

Aamuhartaudessa oppilaat lausuivat yhteen ääneen kuorolausuntana pienoisevankeliumin.
"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä." (Joh. 3:16.)

Iikka viittasi ja kysyi, että mitä ikuinen-sana tarkoittaa? Opettaja sanoi, että se tarkoittaa samaa kuin sana iätön. Jumala on iankaikkinen. Hänellä ei ole alkua eikä loppua. Kukaan ei osaa sanoa Jumalan ikää. Hän on ollut aina olemassa. Meidän on tätä vaikea ymmärtää, koska elämämme on rajallista tässä ajassa. Iikka sanoi, että Jumala on ihmeellinen. "Niin on", vastasi opettaja. Opettaja kysyi, että mikä on Iikan mieluisin joululaulu? "Joulupuu on rakennettu", innokas Iikka vastasi reippaalla ja kuuluvalla äänellä. "Miksi sinä pidät juuri tästä laulusta", opettaja kysyi? "Koska Jeesus on paras joululahjamme ja siinä laulussa lauletaan niin", Iikka vastasi. "Tämä laulu sopiikin hyvin tämän aamun aamuhartauteen", opettaja sanoi. Lauletaan tämä laulu yhdessä. Aamuhartauden lopuksi opettaja kysyi kaksi kysymystä: "Kuinka paljon itsenäinen Suomi täyttää tänä vuonna ja kuka on tällä hetkellä istuva presidentti?" "Pojat huusivat, että 92 vuotta ja tytöt kajauttivat innostuneesti rintaansa röyhistellen, että Tarja Halonen ja jatkoivat, että hän on Suomen yhdestoista presidentti ja ensimmäinen naispresidentti." "Mukava kuulla, että opetus on mennyt perille", opettaja sanoi ja hymyili. "Nyt aloitammekin historian tunnin. Ottakaapa kirjat esille", opettaja kehotti ja asetti samalla Euroopan kartan paikoilleen.

Ei kommentteja: