keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Uuden Vuoden lupaus!

"Jos joku tekee lupauksen Herralle tahi valalla vannoen sitoutuu kieltäytymään jostakin, älköön hän rikkoko sanaansa, vaan tehköön kaiken, mitä hänen suunsa on sanonut" (4 Moos. 30:3).

Onko mielessäsi Uuden Vuoden lupaus, jonka aiot tehdä?
Lupauksemme voivat koskea meitä itseämme, toisia ihmisiä tai Jumalaa. Koskipa ne mitä hyvänsä,
meidän on syytä harkita tarkkaan mitä lupaamme. Lupauksen rikkominen murentaa luottamuksen.

Olisiko se hyvä Uuden Vuoden lupaus, että lupaamme olla rehellisiä itsellemme, toisille ihmisille ja Jumalalle ja tahdomme tehdä sitä mikä on oikein Herran silmissä? Tahdomme antaa itsemme joka päivä Herralle ja palvella häntä koko sydämestämme.

"Moni kysyy: 'Mitä minun on tehtävä antaakseni itseni Jumalalle? 'Sinä tahdot antaa itsesi hänelle, mutta siveellinen voimasi on heikko, sinä olet epäilyksen orja ja syntisen elämän tavat hallitsevat sinua. Lupauksesi ja päätöksesi ovat hiekkaköyden kaltaisia. Sinä et voi hillitä ajatuksiasi, vaikuttimiasi etkä tunteitasi. Tietoisuus, että olet rikkonut lupauksesi ja pettänyt päätöksesi, heikentää luottamustasi omaan rehellisyyteesi ja saattaa sinut luulemaan, ettei Jumala voi ottaa sinua vastaan; mutta sinun ei tarvitse epäillä. Sinun täytyy vain ymmärtää tahdon todellinen voima. Se on ihmisen luonteen hallitseva voima, voima ratkaista ja valita. Kaikki riippuu tahdon oikeasta toiminnasta. Jumala on antanut ihmiselle valitsemisvallan; heidän tulee käyttää sitä. Sinä et voi muuttaa sydäntäsi, sinä et voi itsestäsi rakastaa Jumalaa, mutta sinä voit valita palvella häntä. Sinä voit antaa hänelle tahtosi; hän vaikuttaa sitten sinussa tahdon ja tekemisen oman hyvän mielisuosionsa mukaan. Siten tulee koko luonteesi Kristuksen Hengen vaikutuksen alaiseksi; taipumuksesi keskittyvät häneen, ajatuksesi tulevat sopusointuun hänen kanssaan.
Hyvyyden ja pyhyyden ikävöiminen, kuinka pitkälle tahansa, on oikein, mutta jos pysähdymme siihen, ei se hyödytä mitään. Monet tulevat kadotetuiksi, vaikka toivovat ja haluavat tulla kristityiksi. He eivät koskaan pääse niin pitkälle, että jättäisivät tahtonsa Jumalalle. He eivät valitse nyt tulla kristityiksi.
Tahdon oikea käyttäminen voi aikaansaada täydellisen muutoksen elämässämme. Jättämällä tahtosi Kristukselle saat voiman, joka voittaa kaikki vallat ja voimat. Sinä saat voimaa ylhäältä pysyäksesi lujana, ja antautumalla siten jatkuvasti Jumalalle sinä tulet kykeneväksi elämään uutta elämää, nimittäin uskon elämää."
(TKL s. 41.)

Ei kommentteja: