maanantai 21. joulukuuta 2009

Joulukalenterin kahdeskymmenesensimmäinen luukku

21.12. Kun avaat tämän päivän luukun sieltä lähtevät lentoon kaikki kirjaimet Aasta Ööhön!

Tänään klo 18.00 pidettiin koulun joulujuhla, jossa esitettiin joulukuvaelma Jeesuksen syntymästä.
"Ensimmäinen Joulu Betlehemissä -Anteeksiantavainen, armahtavainen ja armollinen Jumala!"

Alkumusiikki: Stefanin panhuilu-musiikkia
Enkelikuoro: Hoosianna
Kertoja 1.
"Yli tuhat vuotta Juudan kansa oli odottanut Vapahtajan tulemista. Tähän tapahtumaan he olivat perustaneet suurimmat toiveensa. Hänen nimensä oli sisällytetty lauluihin ja ennustuksiin, temppelipalvelukseen ja perhehartauteen. Eivätkä he kuitenkaan tunteneet Häntä, kun Hän tuli.
Kunnian Kuningas alentui ottamaan ihmismuodon. Hänen kirkkautensa oli peitetty, jotta Hänen ulkomuotonsa ylevyys ei tulisi huomion kohteeksi. Hän karttoi kaikkea ulkonaista loistoa.

Enkeli: Tulee esille ja kiertää salissa kuunnellen ja katsellen ja ihmetellen.

Kertoja 2.
Yksi enkeleistä tulee maan päälle katsomaan, ketkä ovat valmiit vastaanottamaan Jeesuksen. Mutta hän ei huomaa mitään odottamisen merkkejä. Hän ei kuule kiitettävän ja ylistettävän Jumalaa siitä, että Messiaan tulemisen aika on käsillä. Enkeli liitelee jonkin aikaa valitun kaupungin yllä ja sen temppelin yläpuolella, jossa Jumalan läsnäolo on ilmennyt halki aikakausien, mutta täälläkin vallitsee sama välinpitämättömyys.
--- Kuningasten palatseissa, filosofien kokouksissa ja rabbiinikouluissa kaikki ovat yhtä välinpitämättömiä siitä ihmeellisestä tosiasiasta, joka on täyttänyt koko taivaan ilolla ja kiitoksella - siitä, että ihmisten Lunastaja on tulemaisillaan maan päälle.
Tieto Hänen syntymästään ja Hänen tehtävänsä ihmeellisestä merkityksestä oli laajalle levinnyt. Kuitenkaan Jerusalem ei valmistunut lausumaan Lunastajaansa tervetulleeksi.
Hämmästyneinä taivaalliset sanansaattajat katselivat sen kansan välinpitämättömyyttä, jonka Jumala oli kutsunut välittämään maailmalle pyhän totuuden valoa. Vain harvat kaipasivat saada nähdä näkymättömän. Niiden luo lähetettiin taivaan sanansaattajat.

CD:
Siihen aikaan keisari Augustus hallitsi mahtavaa Rooman valtakuntaa. Myös Israelin maa kuului hänen valtansa alaisuuteen. Silloin lähti liikkeelle majesteetin käsky, että tuon suuren valtakunnan jokainen asukas oli henkikirjoitettava. Näin keisari sai selville kuinka monta miljoonaa alamaista hänellä oli. Samalla voitiin paremmin valvoa, että kaikki maksaisivat veronsa.

Aasi:
Aasi lähtee liikkeelle. Maria istuu aasin selässä ja Joosef taluttaa aasia. Kavioiden kapsetta kuuluu CD:ltä.
Pienet enkelit seuraavat perässä.

CD:
Betlehemistä pohjoiseen monen kymmenen kilometrin päässä sijaitsee pieni Nasaretin kaupunki. Siellä asui nuori nainen, nimeltä Maria. Maria oli kihloissa rakentaja Joosefin kanssa. Koska tämä rakentaja oli kotoisin Betlehemistä, hänen oli matkustettava sinne henkikirjoitettavaksi. Silloisia kulkuneuvoja ajatellen, matka oli hyvin pitkä. Maria, joka odotti esikoistaan, istui aasin selässä ja Joosef käveli hänen rinnallaan.

Kertoja 1.
Enkelit seuraavat Joosefia ja Mariaa heidän matkatessaan kodistaan, Nasaretista, Daavidin kaupunkiin, Betlehemiin.

CD:
Kun he vihdoin olivat perillä, oli Betlehem laskevan auringon syleilyssä. Aasi taivalsi verkalleen ylös viimeistä mäen rinnettä.
CD:ltä kuuluu laulu: "Oi Betlehem". Aasi pysähtyy, Joosef tarjoaa Marialle vettä, sen jälkeen hän antaa heiniä aasille ja taputtaa sitä.

CD:
Kuinka hyvältä tuntuikaan olla perillä ja päästä majatalon suojiin. Saada vähän syömistä ja sitten levätä ja nukkua kunnolla. Mutta ei, kaikki majatalot olivat täpösen täynnä henkikirjoitettavia. Kaikkialta he saivat aina saman vastauksen. Valitettavasti ei ole tilaa. Ei ollut muuta keinoa saada yösijaa kuin turvautua tallina käytetyn karjasuojan tiloihin.

Jatkuu huomenna...

Ei kommentteja: