lauantai 26. joulukuuta 2009

Kunnia Jumalalle!

"Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto." (Luuk. 2:14 VKR.)
"- Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa." (Luuk. 2:14 UKR.)

Kunnian antaminen Jumalalle on ajankohtainen sanoma ajallemme. Rauha ihmisten kesken ei toteudu, jos ihmiset eivät anna kunniaa Jumalalle. Jos ihminen etsii omaa kunniaansa, hänen tiensä painuu alaspäin. Ihmiskunnia painetaan tomuun. Ihmisten korottamat suuret "nimet" ovat kuin hiekkaan kirjoitettuja kirjaimia, jotka meren aallot huuhtovat olemattomiin.

"Pelätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia - hänen tuomionsa aika on tullut! Kumartakaa häntä, joka on luonut taivaan, maan ja meren ja vesien lähteet." (Ilm. 14:7.)

Tässä Raamatun viimeisessä varoitussanomassa on sama viesti minkä enkelit ilmoittivat paimenille jouluyönä, antakaa Jumalalle kunnia!
Taivaan enkelit ja kaksikymmentä neljä vanhinta antavat Jeesukselle kunnian kahdesta syystä. (Ktso Ilm. 4-5.)
Koska Jeesus on Luoja ja Lunastaja, Hänelle annetaan kunnia ja palvonta. Kun ihminen muistaa alkuperänsä ja ymmärtää kuinka suuri lunastushinta syntiinlankeemuksen tähden hänestä on maksettu, hän haluaa antaa kunnian ja palvonnan Jeesukselle.
Kunnian antamisessa on kysymys palvonnasta. Ihmisen palvonnan kohteena voi olla moni asia, mutta on vain yksi, jonka kautta toteutuu rauha ihmisten kesken, tuo yksi on Hän, jonka syntymän juhlaa olemme juuri viettäneet!

Ei kommentteja: