keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Joulukalenterin kuudestoista luukku

16.12. Luukusta löytyy V-kirjain.
Varma, vaalea, vakaa, vahva, vankka, vaikuttava, vakio, valmis, valoisa, valovoimainen, valtava, vapaa, vauras, varovainen, vauhdikas, varakas, vaiherikas, vaihtuva, vaihteleva, valkoinen, vallaton, vaaraton, virtaava, viehkeä, viehättävä, vihreä, vilkas, villainen, vinha, violetti, vireä, vitaalinen, viriili, virikkeellinen, vitsikäs, viimeistelty, virheetön, viaton, vilpertti, vegaani, veitikkamainen, veljellinen, veres, verbaalinen, vetävä, vehmas, voimakas, voitokas, vuolas, väkevä, välittävä, väljä, välkky, vänkä, värikäs, väsymätön, väkivahva, välttämätön

Valkoinen lumi vaikuttaa siihen, että luonto on hetken aikaa valoisa keskipäivän aikaan. Tänään kaikkien on syytä laittaa villainen vaate päälle, koska ulkona on kova pakkanen.

"Tämä, vaalea untuvatakki on välttämätön tällaisella ilmalla ", sanoi Aatusta välittävä Teija-äiti ja ojensi takin Aatulle." Pane myös tämä värikäs villapaita päällesi, ja päähäsi tämä vihreä pipo, jossa on valkoinen poro ja violetti raita", hän jatkoi. Kun vilkas Aatu oli valmis lähtemään kouluun, Teija huusi hänen peräänsä: "Muista olla varovainen"! "Joo, joo", huusi vauhdikas Aatu, varma ja veitikkamainen olemus vilahtaen valaistun pensaan taakse. "On se niin vilkas, vilpertti ja vallaton kaveri, tuo meidän Aatu", sanoi Aatun äiti miehelleen, Matille, joka istui vielä aamiaispöydässä. "Tosi vänkä ja välkky kaveri ja niin viaton ja vaaraton", totesi Matti ja jatkoi puuron syömistään. "Aatusta on tullut erittäin verbaalinen ja vitsikäs kaveri", totesi Teija ja jatkoi: "Johtuukohan se siitä, että hän käy tuota ilmaisutaitoihin ja taideaineisiin erikoistunutta ala-astetta"? "Siinä on varmaan vinha perä, koska koulu on erittäin virikkeellinen", sanoi Aatun isä tyytyväisenä. "Meidän Aatulla on vetävä tyyli ja vuolas ulosanti, vaihteleva ja laaja sanavarasto", Aatun isä sanoi ja on pojastaan ylpeä. Teija ja Matti ovat melko varakas pariskunta, jolla on ollut hyvin vaiherikas elämä takanaan. He ovat muuttaneet juurilleen, Australiasta, muutama vuosi sitten. Australiassa heillä oli vehmas puutarha, mutta nyt heillä on vain vähän viljelystä. Teija on tyytyväinen, koska hän on nyt vapaa tekemään muita asioita, jotka häntä kiinnostavat. Heidän kodissaan on vaikuttava, virtaava puro, jonka ympärillä on pienoispuutarha. Se muistuttaa heitä Australian kodista. Nykyään heillä on vakaa elämä. Matti on vahva, vankka, voimakas ja vitaalinen maarakennusurakoitsija. Mikon viriili veli, Martti, on mukana Matin yrityksessä, joka on melko vakavarainen ja vauras. Yhtiön tilinpäätös on tänäkin vuonna voitokas. Yhtiön kirjanpito on virheetön, koska asiat on hoidettu huolella. Asiakaskunta on vakio, joten töitä riittää mukavasti jatkossakin, vaikka on lama-aika. Matilla ja Martilla on veljellinen hyvä suhde toistensa kanssa, joten työt sujuvat mutkattomasti. Matti on väsymätön uurastaja. Martti on väkivahva ja väkevä. Veljekset ovat oikeita työmyyriä. Ahkeran työparin työpanos yhtiölle on valtava.

Teija on erittäin viehättävä, viehkeä ja valovoimainen sairaanhoitaja, jonka pukeutuminen on aina hyvin viimeistelty. Teija on vegaani. Hän huolehtii siitä, että hänen ruokansa on aina tuore ja veres, mutta Matin ruokavalio on vaihtuva ja väljä.

Aatu lähti kouluun, Teija ja Matti lähtivät töihin ja minunkin pitää lähteä omiin hommiini. Työn iloa ja mukavaa työpäivää kaikille!

Ei kommentteja: