sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Joulukalenterin kolmastoista luukku

13.12. Luukusta löytyy S-pipari. Esiintymisvuorossa on S-kirjain.
Sanavalmis, savinen, sankarillinen, saumaton, sanaton, salskea, samettinen, seurallinen, selväpiirteinen, selkeä, selväsanainen, selväjärkinen, sees, seesteinen, seppelöity, selviytyvä, siisti, sitkeä, siro, sievä, sileä, siloinen, silkoinen, silkkinen, sininen, sisukas, sopiva, soma, sointuva, soikea, solakka, solkeva, sopuisa, sorja, solea, sorvattu, soukka, sortumaton, sotilaallinen, sovitteleva, suora, suvaitsevainen, suorasanainen, suurenmoinen, suuri, sukkela, suloinen, suopea, sujuva, sukurakas, suojaava, suojainen, suosittu, suvereeni, sydämellinen, sympaattinen, symmetrinen, systemaattinen, säästäväinen, sääliväinen, säälivä, sävyisä, säntillinen, säteilevä, sädehtivä, säännöllinen, särmikäs

Henkilökunnan esittely jatkuu.
Carita (35 v.) on selväjärkinen ja sanavalmis kiertävä kielten opettaja. Hän on naimisissa Teron (34 v.) kanssa, joka on särmikäs ja suorasanainen metsätalousinsinööri. Heillä on sisukas Tuukka-poika (12 v.) ja suloinen Kia-tytär (9 v.). Perheellä tuntuu olevan saumaton hyvä yhteistyö arkielämän rutiineissa.

Keijo (40 v.) on seurallinen musiikinopettaja ja hänen vaimonsa, Sari (38 v.) on sympaattinen kanttori, jolla on hyvin kaunis ja sointuva lauluääni. Heillä on sievä Suvi-tytär (19 v.), joka soittaa huilua.

Oona (27 v.) on selväsanainen ja sydämellinen kiertävä erityisopettaja. Hän on naimisissa Oulan (30 v.) kanssa, joka on sopuisa ja suvaitsevainen nuorisotyöntekijä. Heillä on 3-vuotias sukkela Oskar-poika. Oona odottaa toista lasta. Oona on sukurakas ja tieto vauvan syntymästä oli suvulle suuri ilo.

Jari (19 v.) ja Julia (18 v.) ovat sisaruksia. He ovat kouluavustajina ja ovat pyrkimässä OKL:een. Sisarukset ovat sopuisa ja sopiva työpari ja koululle suurenmoinen apu. Työtovereiden mielestä nuoret ovat suuntautumassa oikealle alalle ja he ovat selviytyvä valitsemallaan alalla.

Iines (26 v.) on talonmies, Ilarin (32 v.), sävyisä vaimo. Hän hoitaa koulun kirjastoa oman toimensa ohella. Iines on perhepäivähoitaja. Hänellä on hoidossaan neljä lasta. Kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Iines ja Ilari ovat eläinrakkaita. Heillä on monia eläimiä mm. solakka, salskea, soleva, sorja ja solea Polle-poni, terhakka suomen pystykorva, Pörri, ja soma, samettinen musta kissanpentu, Misu, jonka karva on sileä, siloinen, silkoinen ja silkkinen. Lapset ovat Misuun ihastuneet todella paljon. Misulla on soikea, savinen syöttökuppi kuistilla. Se on oikein sopiva ja siro.

Keittiöllä, Kaisan apuna, työskentelevät sovitteleva Mirjami (58 v.) ja seesteinen Sirpa (60 v.). Heillä on hyvin säännöllinen työaika. Sirpalla on usein sininen asu jossa on symmetrinen kuviointi. Mirjamilla on sujuva ulosanti ja hän on suosittu, koska hänellä on aina lämpöä säteilevä olemus. Sirpa on sääliväinen ja säälivä kuuntelija ja siksi usein sanaton. Hän on kaikille hyväntekeväisyyshankkeille aina hyvin suopea. Hän on säästäväinen ihminen ja sen tähden hänellä on aina varoja, annettavana hyviin tarkoituksiin. Hän on säntillinen ja systemaattinen työssään.

Mirjamin mies, Mauri (60 v.) on eläkkeellä oleva sotilaallinen rajamies. Maurilla on suvereeni olo, koska hänellä on nyt aikaa harrastuksilleen. Mauri harrastaa kalastusta ja metsästystä ja urheilua. Hänellä on selväpiirteinen päivärytmi ja selkeä suunnitelma jokaiselle päivälle. Hän käy myös puutyöpiirissä, jossa hän rakentaa tällä hetkellä venettä.

Sirpan mies, Kalle (61 v.) on ollut maanviljelijä, mutta nyt hän on eläkkeellä. Kalle on hyvin suora ja hänellä on suojaava luonne. Kalle käy samassa puutyöpiirissä missä Maurikin. Kallen ja Sirpan kotona on aivan upea sorvattu kukkapöytä, jossa on soukka lovileikkauskuviointi. Kalle ja Sirpa asuvat maalla. Heillä on siellä suojainen paikka asua. Heidän talonsa pääsisäänkäynnillä on seppelöity ja sädehtivä jouluvaloin koristeltu havutyö, joka piristää pimeää kaamosta. Pihassa on myös kaunis lumilyhty. Toivottavasti se on sortumaton ja kestää kauniina pitkään.

Sinikka ja Leena ovat siivousfirman työntekijöitä ja käyvät koululla joka arkipäivä. He pitävät koulun tilat siistissä kunnossa. Siivoojan pitää olla sankarillinen, koska työ on vaativaa ja voimia kysyvää ja työ on pienipalkkaista.
Sinikan ja Leenan elämäntilanne on kuitenkin ihan sees ja jees. Jokainen voi mielessään kuvitella millainen on heidän perhetaustansa. Voit vaikka kirjoittaa siitä kommentissa.

Ei kommentteja: