tiistai 15. joulukuuta 2009

Joulukalenterin viidestoista luukku

15.12. Luukussa on tänään U-kirjain.
Uusi, uhkea, uljas, upea, uhrautuva, uhrautuvainen, ujo, ulospäinsuuntautunut, ulkoileva, uniikki, untuvainen, urhea, urhokas, urheilullinen, urho, urhoollinen, uskova, uskovainen, uskottava, uudestisyntynyt, utuinen, usvainen, uuras, uuttera, unohtumaton, uudistunut, uunituore

Jälleen meillä on uusi armon päivä. Talvellakin sää voi olla utuinen ja usvainen. Kaamos ja hämäryys saa ilman näyttämään sellaiselta. Koululla on tänään joulumyyjäiset. Uuttera ja urhoollinen nuorisojoukko on valmistanut monenlaista myytävää. Moni uhrautuva vanhempikin on mukana auttamassa nuoria saamaan koulun luokkaretkirahastoon varoja. Koululla on yhteinen rahasto, johon kerätään varoja ja siitä sitten jaetaan tulot kaikkien luokkien kesken tasapuolisesti. Tämä menettely on vahvistanut koulun yhteisöllisyyttä. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja vetävät suuntaan samaan, kun käyvät rakentamaan. Rehtori antaa hyvän esimerkin, koska hän on uhrautuvainen, kuten kaikki muutkin. Myyjäispöydät ovat tilavassa eteisaulassa, jonka ilme on uudistunut remontin jälkeen. Ruokasaliin on järjestetty jouluinen ateria. Ulospäinsuuntautunut musiikinopettaja, Keijo, ja hänen Sari vaimonsa, joka on kanttori, ovat järjestäneet tähän hetkeen "Kauneimmat joululaulut" -tilaisuuden. Tilaisuus on aina unohtumaton kokemus ja se vetää paljon ihmisä.

Kierrellään hetkisen myyjäispöytien äärellä ja katsotaan mitä kaikkea pöydiltä löytyy.
Pöydän päässä on upea herkkukori, joka on arpajaisten pääpalkintona. Herkkukorin vieressä on uniikki öljyvärimaalaus, jonka on lahjoittanut kuvaamataidon opettaja, Päivi. Aleksin uskovainen vaimo, Amanda, on leiponut kakkuja ja rieskaa. Uunituore rieska on todella hyvää. Amanda on vähän ujo ihminen, mutta hän on uuras ja aktiivinen kannustamaan koulua, koska hän on kiitollinen koululle siitä, että hänen miehensä, Aleksi, on nyt uudestisyntynyt, uskova ihminen.
Tuossa on uhkea jouluasetelma ja sen vieressä on uljas puuhevonen. Tuo untuvainen täkki menee varmasti kaupaksi. Joku ulkoileva ja urheilullinen mies ostaa luultavasti tuon askelmittarin, jonka on lahjoittanut kaupungin urheiluliikkeen urhokas, Urho. Urhea pikkuinen, Eino, on ollut ahkera ja hän on askarrellut myyjäisiin monta kaunista punatulkkua ja laittanut ne mukavasti pieneen kauralyhteeseen.
Pöydillä on paljon ostettavaa ja ruokasaliin on saapunut runsaasti väkeä. Näyttää siltä, että myyjäisistä kertova mainos on ollut uskottava. Jätetään heidät viettämään mukavaa joulutapahtumaa ja riennetään me omiin puuhiimme.

Ei kommentteja: