sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Joulukalenterin kahdeskymmenes luukku

20.12. Luukussa on tänään kielellemme vieraita kirjaimia. B, C, D, F, G, Q, W, X, Z, Å
Banaaninen, bataattinen, beige, beryllinen, charmikas, cool, diplomaattinen, duurinen, factatiivinen, fantastinen, farkkukankainen, fiksu, fiini, filmaattinen, fiktiivinen, filosofinen, fosforinen, frakkipukuinen, froteinen, gaalamainen, geelimäinen, gasellimainen, gigantti, gloriamainen, gluteeniton, goottilainen

Koulun oppilaat tekivät tänään pieniä joulupaketteja. Niitä annetaan lahjaksi koulun joulujuhlaan saapuville lapsille.
Bataattinen sosekeitto ja banaaninen pirtelö oli varattu kaikille, jotka olivat tulleet vapaaehtoisina valmistamaan näitä paketteja. Anniina, joka on gluteiiniton, oli iltapalasta iloinen, koska hän pystyi syömään sitä.
Sanni oli tehnyt savilinnun. Linnulla oli beryllinen kaunis lasitus. Antti, joka on aina cool, fiksu ja fiini kaveri lauloi yllättäen joululaulun, jossa oli duurinen sävel. Tämä piristi kaikkia tosi paljon. Beige, posliininen enkeli, jolla on fosforinen kaunis loiste, käärittiin kultaiseen paperiin. Tämän paketin saaja ilahtuu siitä varmasti hyvin paljon. "Tämä frakkipukuinen pingviini on hauskan näköinen", sanoi Eero ja laittoi sen pieneen laatikkoon ja kääri siniseen tähtipaperiin. Eerolla oli farkkukankainen pusakka päällä, jonka hän oli saanut lahjaksi tädiltään. Luleåssa asuva Eeron täti oli antanut sen Eerolle synttärilahjaksi viime kesänä. Kaunis sininen froteinen pyyheliina, jossa on aivan fantastinen goottilainen kuviointi on todellinen yllätys hänelle, joka sen saa. "Sen kanssa sopisi tuo geelimäinen kasvovoide", sanoi Anne ja ojensi sen Eevalle, joka paketoi lahjan vihreään joulukuusipaperiin. Charmikas Edvard otti pöydältä kaksi pientä kirjaa. Toinen on factatiivinen kuvakirja Huippuvuorilta ja toinen on fiktiivinen kertomus saamelaislapsen ensimmäisestä kristillisestä joulun vietosta. "Nämä kirjat sopivat samaan pakettiin", sanoi Edvard ja alkoi kääriä niitä punaiseen enkelipaperiin. Filmaattinen Julia ja diplomaattinen Jari sanoivat lapsille, että heidän kotinsa pihalla on nyt gigantti lumiukko. "Onko se gaalamainen, gasellimainen vai gloriamainen", kyseli filosofinen Eppu-Ali? "Ei, vaan jättiläismäinen", sanoi Jari. "Onko se sitten yhtä suuri kuin Goljat", kysyi Eppu-Ali? "Kyllä", totesi Julia ja naurahti Eppu-Alin filosofointia.
Illan aikana kuusen alle kertyi paljon mukavia yllätyspaketteja lapsille. Kaikkien pakettien mukaan laitettiin myös jotakin pientä herkkua. Pipareita, kuivattuja hedelmiä, suklaata jne. Ilta meni nopeasti ja kaikilla tuntui olevan hauskaa yhdessä.

Ei kommentteja: