torstai 10. joulukuuta 2009

Tolpanniemeläiset ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella!

Tänään tein Sympatia-keräystä ja esittelin joulukortteja Kuusamon Tolpanniemessä. Liikuin siis omalla asuinalueellani. Ihmiset olivat tuttuja ja ystävällisiä. Kaikki tuntuivat olevan iloisella ja hyvällä tuulella. Kodeissa kiertäminen on jännittävää. Kun lähtee kierrokselle, niin koskaan ei osaa arvata millaiset kokemukset ovat odottamassa. Ihmisten elämän tilanteet ovat erilaiset. Joskus saa nauraa ja joskus tilanne on vakava. Joissakin kodeissa on kova hässäkkä ja huiske. Seuraavalla ovella saattaa olla rauhallista ja hiljaista, jopa kuoleman vakavaa.

Kierrokseni alussa olin juuri tulossa eräältä ovelta, jossa ei näkynyt ainuttakaan jouluvaloa. Talon asukas ei tarvinnut mitään jouluun liittyvää, koska hän ei vietä joulua lainkaan. Piha oli pimeä. Liikuin reippain askelin ja kun pääsin pihapiiristä tielle, jalat menivät alta ja lensin nurin oikein kunnolla. Käsissäni olevat joulukortit ja Sympatia-tarvikkeet lensivät kaarena ilmaan. Ajattelin, että kierrokseni päättyy nyt tähän. Nousin ylös, kokosin tavarani ja tunnustelin, onko kaikki ok. Kiitin Herraa varjeluksesta ja jatkoin matkaa, niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Jos olisin jättänyt työni kesken, siihen paikkaan, en olisi ikinä voinut kokea tämän illan mahtavia kokemuksia. Seuraavalla ovella rouva sanoi, että enkeli varjeli sinua, ettei mitään pahempaa sattunut. Olin hänen kanssaan samaa mieltä.
Pian tämän kokemuksen jälkeen eräs ystävä rohkaisi minua erittäin kannustavilla sanoilla. Kiitos rohkaisustasi!
Se oli aito ja sydämestä lähtenyt kannustus. Jos osaisimme kaikki kannustaa toisiamme tuolla tavalla, niin elämä olisi paljon valoisampaa ja iloisempaa kuin mitä se yleensä nykyisin on.

Oli mukava käydä tervehtimässä uusia naapureita, jotka ostivat Maijan talon. Tervetuloa naapureiksemme! Tullaan tutuiksi, kun saatte remontin valmiiksi ja asetutte aloillenne!

Tuhannet kiitokset kaikille Tolpanniemessä asuville ihmisille, jotka tänään kohtasin. Oli ilo nähdä teidät kaikki pitkästä aikaa. Kiitos osallistumisestanne Sympatia-keräykseen ja joulukorttien ostamisen kautta nuorisotyöhön. Tänä iltana on teidän vuoronne olla iltarukoukseni rukouslistalla! Hyvää ja Rauhallista Juhla-aikaa ja Siunausta Uudelle Vuodelle 2010!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huomenta Paavo!
Mielenkiinnolla olen seurannut jutusteluasi näillä sivuilla,ja oikein näen miten siellä kuljet innokkaana joka päivä Herran työssä.
Kerroin Anna-Liisalle joulukalenteristasi,aikalailla havannollisesti,ja hän sanoi,että,kyllä meidän suvussa on lahjakkaita,on pappikin,Mikko myös ja monet muut.Jotenkin tähän tapaan,terveiset häneltä.
Kiitollisin mielin Täti.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Sanni, lämpimistä ja positiivisista sanoistasi. Kiitos Anna-Liisan rohkaisevista terveisistä! Minäkin voin nähdä sieluni silmillä sydämelliset ja herttaiset tätini Alavudella ja Eurassa. Sanni-täti on taiteellinen herkkä ihminen, joten uskon, että seuraat mielenkiinnolla joulukalenterin edistymistä. Anna-Liisalle ja Mikolle oikein rakkaita ja lämpimiä terveisiä!
Tapasin eilen erään henkilön, joka innostui tästä joulukalenteri-ajatuksesta erittäin paljon. Hän on opettaja, joten siinäkin mielessä asia kiinnosti. Hän lupasi antaa blogini osoitteen myös siskolleen. Mielenkiintoista nähdä milloin kirjoittajien joukkoon ilmestyy uusia nimiä.