tiistai 10. marraskuuta 2009

Taistelu herruudesta!

Rukousviikon tämän päivän lukemisen jälkeen on kolme keskustelukysymystä. Yksi kysymyksistä liittyy jumalanpalvelukseemme. Karl Haffner esittää kysymyksen: "Miksi jumalanpalvelus on viimeisten päivien kriisin ytimessä?"

Tiedämme, että suuri taistelu valon ja pimeyden välillä koskee herruutta. Isä Jumala on antanut Pojalleen Jeesukselle Kristukselle kaiken vallan taivaassa ja maan päällä. Langennut enkeli Lusifer, josta tuli saatana, pyrkii kaikin mahdollisin keinoin saamaan ihmiset puolelleen, palvomaan häntä.

Miksi palvontamme kohde on Jeesus, eikä paholainen, ihmiset, eikä mikään luotu?
Ilmestyskirjan neljännessä ja viidennessä luvuissa on kuvaus taivaallisesta jumalanpalveluksesta. Näissä luvuissa tulee hyvin esille se, kuinka täydellisen palvonnan enkelit ja lunastetut ihmiset antavat Jeesukselle, joka on Luojamme ja Lunastajamme. Jumala toivoo, että ihmiset maan päällä tekisivät samoin. Luodessaan ihmisen, Jumala antoi luomistyön päätteeksi sapatin päivän. Sapatti on alusta asti ollut luomisen muistopäivä. Jos ihmiset olisivat joka viikko, sapattina, kokoontuneet yhteen kiittämään, ylistämään ja palvomaan Jumalaa, niin tänä päivänä maailmassamme ei olisi ateismia eikä kehitysopin kannattajia. Paholainen tiesi, että asettamalla väärän sapatin oikean tilalle, hän saa ihmiset unohtamaan alkuperänsä. Väärä sapatti on etäännyttänyt ihmiset oikeasta jumalanpalveluksesta ihmiskeskeiseen jumalanpalvelukseen. Ilmestyskirjan mainitsemat kolme enkeliä edustavat herätysliikettä, joka kutsuu ihmisiä kaikkialla maailmassa palaamaan juurillemme. Antamaan kunnian, kiitoksen, ylistyksen ja palvonnan Luojallemme ja Lunastajallemme Jeesukselle Kristukselle. "Aito jumalanpalvelus on kokonaisvaltaista antautumista Jumalalle." Jumalanpalvelukset eivät ole viihdytystilaisuuksia eikä "sosiaalisia kerhoja." Jumalanpalveluksessa ihminen ja Jumala kohtaavat toisensa. Meidän olisi hyvä aina muistaa, että jumalanpalvelukseen mennään ensisijaisesti kohtaamaan Jumala, eikä "tapaamaan ihmisiä." Monet valitsevat hengelliset kokoukset siellä esiintyvien puhujien mukaan. Kuuluisat saarnaajat ja karismaattiset puhujat vetävät salin täyteen väkeä, mutta "tavallinen" sanan palvelija saa usein puhua lähes tyhjille penkkiriveille. Ihmiset etsivät itselleen opettajia "korvasyyhynsä" mukaan, omien mieltymystensä vahvistamiseksi.
Suuren taistelun ytimessä on taistelu herruudesta!

2 kommenttia:

Esa kirjoitti...

Hei taas!

Paholainen on siis varsin ovela, kun harhauttaa lähes koko ihmiskunnan muuttamalla lepopäivän lauantailta sunnuntaiksi. Kuinkahan paljon aikaa Jumala on Lusiferille antanut? Miksi nuoren ihmisen pitää kuolla esim. `sikainfluenssaan´ kun taas paholainen saa elää porskuttaa vuosituhannesta toiseen? Ihmetellä saa, onko maailmassa välillä juuri lainkaan oikeudenmukaisuutta? No, yritetään pärjätä kaikesta huolimatta!!!

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei Esa!
Löydät vastaukset kysymyksiisi seuraavista Raamatun kohdista:
Matt. 24:24
2 Tess. 2:1-12
Ilm. 12:12
1 Moos. 3:1
Dan. 7:23-27